Lukuaika: Caminito del Reylle puuhataan omaa junalinjaa

Caminito del Reylle puuhataan omaa junalinjaa

Kuninkaanpolku, el Caminito del Rey on yksi koko Andalusian suosituimmista luonnon nähtävyyksistä. Alueen hulppeita maisemia käy vuosittain ihailemassa yli 300.000 ihmistä, niin Espanjasta kuin ympäri maailmaa. Itse asiassa yli puolet vuosittaisista vierailijoista on ulkomaisia turisteja.

Nyt alueen saavutettavuutta halutaan parantaa avaamalla uusi junalinja Málagan kaupungin ja Caminiton vieressä sijaitsevan El Chorron juna-aseman välille.

Tätä nykyä ylivoimaisesti helpoin tapa päästä Caminitolle on oma auto. Siinäkin on omat hankaluutensa, sillä parkkipaikoista on monesti pulaa. Toinen tapa on bussikuljetus, joko retkipakettien muodossa tai julkista liikennettä hyödyntäen.

- Mainos -

Junakyyti on kuitenkin erinomaisen kätevä – ja ympäristöystävällinen – keino hankkiutua Caminitolle. Se toimii hyvin mm. turisteille joilla ei ole autoa käytössä. Eikä hintakaan ole paha.

EL Caminito den Rey on yksi koko Andalusian suosituimmista nähtävyyksistä. Vuosittain näihin jylhiin maisemiin saapuu yli 300.000 matkaajaa. (Kuva: Janne Leipijärvi)

Niinpä Málagan ja El Chorron välistä junaliikennettä halutaan kehittää palvelemaan paremmin tämän nähtävyyden asiakkaita. Nykyisellään El Chorron asemalla pysähtyvät vain Málagan ja Sevillan välillä kulkevat junat, joita menee parhaimmillaan viidesti päivässä kumpaankin suuntaan. Linjan aikataulut eivät kuitenkaan palvele Caminitolla vierailevia erityisen hyvin.

Nyt ollaan avaamassa kokonaan uutta junalinjaa, joka kulkisi Málagasta EL Chorrolle ja takaisin, ja jonka aikataulut suunnitellaan Caminitolla vierailevia silmällä pitäen.

Näillä näkymin uusi linja voisi alkaa liikennöidä maaliskuussa. Viimeisten viikkojen aikana kyseistä Málagan ja El Chorron välistä rataa on jo ajettu koemielessä tyhjillä junilla. Näin ollaan koulutettu uusia kuljettajia tälle välille.

Uuden junalinjan avaamiseen ja liikennöimiseen on vuoden 2023 budjetissa varattu kymmenen miljoonaa euroa.

Sen ohella että junakyyti on helppoa ja luontoystävällinen vaihtoehto, se tarjoaa myös melkoisia maisemia. Vuoristossa kulkevan junan kyydissä voi hyvinkin olla antoisampaa katsella ulos ikkunasta kuin tuijottaa kännykkää.

Lähde: Diario Sur

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Janne Leipijärvi
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...