maanantai, maalis 4, 2024

Onko elämää pääsiäisen jälkeen?

Viime viikolla tehtiin radio-ohjelmia pääsiäisen teemoihin liittyen ja Espanja.comin Ismo Ivakko oli yhden ohjelman vieraana. Monenmoista siinä juteltiin elämisestä ja yrittämisestä Aurinkorannikolla. Kaikkia täällä toimivia yhdistää kovan tekemisen meininki, pitkät päivät ja usein tiukassakin oleva jokapäiväinen leipä. Ismo heitti siinä keskustelun ohessa, että eihän yrittäjä lepää ennen kuin haudassa.

Siitäpä se ajatus sitten lähtikin, pystyykö sitä yrittäjä irrottautumaan työstään ja lepäämään vielä eläessään vaikkapa sen kolme päivää, jonka juhlan sankarikin vietti haudassa. Ja jos pystyy, niin mitä sen jälkeen? Tapahtuuko ylösnouseminen. Tätä ajatusta pyörittelin ja tuumasta toimeen.

Nykyteknologian ansiosta radion pyörittäminen on kovasti paljon helpompaa kuin muutama vuosikymmen sitten. Sen ansiosta saatoin ajastaa koko pääsiäisen kaikki mahdolliset ohjelmat ja sometukset jo etukäteen. Näin ollen pitkäperjantaista sunnuntaihin sain totaalisen irtioton radion normiarjesta. Tai siis lähes totaalisen – ainahan sitä pitää tarkistaa, että homma pyörii suunnitellusti.

Valitsin elää kolme päivää nk. joutilaisuuden tai tylsistymisen tilassa ja ne olivat ihanat kolme päivää. Alku ei ollut helppoa, mutta sitkeästi matkasin kohti sitä luovaa tylsyyttä, jonka on sanottu olevan hyödyksi psyykkisille aktiviteeteille. Huomasin miten paljon sitä elämässään pyörittää turhia asioita ja liian suurella pieteetillä. Energiaa ja aikaa hukkaantuu helposti juttuihin, jotka eivät elämää rakenna tai bisnestä edistä.

- Mainos -

Yksi tämän pääsiäisen ylösnousemuskokemus on ainakin se, että kun päästi hetkeksi irti ruorista ja antoi aaltojen viedä, eteen avautuikin aivan uudet ulapat! Mitä kaikkea tuleekaan tapahtumaan – se selviää kun ottaa seurantaan Radio Finlandian.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Raija Kurkola, Radio Finlandia
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä mieltä olet Suomen poliittisista lakoista?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...