Olavi Soukainen, 14, rikossarja Paratiisissa: ”Kameran edessä oleminen on mun juttu!”

Olavi Soukaisen valloittava hymykuoppahymy ja luontaiset esiintymislahjat toivat pojalle roolin rikossarjassa Paratiisi. Marja Pyykön ohjaama kahdeksanjaksoinen sarja on kuvattu aurinkoisessa Fuengirolassa ja hämärässä Oulussa Riitta Havukaisen ja Serranon perheestä tutun Fran Perean tähdittämänä.

Janne Leipijarvi
Janne Leipijarvi
3 min lukuaika
Olavi Soukainen pääsi esiintymään Ylen Paratiisi-rikossarjaan Espanjan Aurinkorannikolla.

Nuori näyttelijänalku Olavi Soukainen on kotoisin Varsinais-Suomesta.

– Asun Salon Muurlassa äidin, isän, isoveljeni ja kissan kanssa, mutta viime lukuvuoden vietimme Espanjan Aurinkorannikolla, Fuengirolassa, Olavi kertoo.

Erityisesti liikunnasta ja englanninkielestä pitävä nuorukainen kävi suomalaista koulua Los Pacosissa.

– Lämmin ilma ja rentous koulussa oli mukavaa.

- Mainos -

Koulun Wilma-viestin kautta haettiin 13-vuotiasta englanninkielentaitoista poikaa Paratiisi rikossarjaan. Olavi päätti mennä koulussa järjestettävään koekuvaukseen ja niin vain nappasi osan. Rooli Jerenä osuikin lähelle oikeaa elämäntilannetta ”karavaanarikakarana”, kuten Olavin äiti luonnehtii.

Upea kuvauskokemus Fuengirolassa

Kaksi päivää kului monenlaisissa kuvauksen valmisteluissa, kuten lääkärintarkastuksessa. Itse kuvauksiin Olavin osalta meni myös kaksi päivää. Vanhempien oli käytävä läpi tarkkaan espanjankielisiä sopimuspapereita ja allekirjoitettava ne.

Näyttelijöistä pidettiin kuvausten aikana todella hyvä huoli, ja perhettä oli kuljeteltu mustalla Mersulla oikein komeasti. Aamuvarhain kun oli vielä kovin viileää, lapset pidettiin tauoilla lämpimänä, ja myös ruokahuolto pelasi erinomaisesti. Vanhemmat pääsivät seuraamaan kuvauksia ja he kertovat, että kokemus oli heille kaikille valtavan hieno.

– Nyt elokuvia ja ohjelmia katselee ihan uudenlaisin silmin, kun tietää, mikä valtava koneisto ja ihmismäärä pyörii kuvausten ympärillä.

– Kuvauksissa sattui rooliperheen koiran kanssa myös välillä jotain hassua, mitä ei ollut suunniteltu, mutta ohjaaja tykkäsi, että se olikin tosi hyvä kohtaus, Olavi kertoo kuvauksissa sattuneesta tilannekomiikasta.

– Poika otti kuvaukset olavimaisen rennosti, kertoo äiti. Poika veti kuvausten välillä tirsat, jos oli väsyttänyt, eikä muutenkaan jännittänyt.

– Nyt kyllä vähän jännittää, kun sarja alkaa telkkarista, miettii 14 vuotta juuri täyttänyt Olavi.

Olavi uimahyppii ja temppuilee korteilla

Tänä talvena perhe viettää Fuengirolassa vain muutaman kuukauden, ja siksi Olavi käy nyt kotikoulua. Kirjat ovat mukana ja läksyt saa Wilmasta, kokeet suoritetaan kun perhe palaa Suomeen. Äidin kanssa opiskelu on sujunut, ja samassa tahdissa on pysytty kuin muutkin koululaiset, mutta kavereita Olavilla on kova ikävä. Kavereitten kanssa otetaan videopuheluita päivittäin.

- Mainos -

Pian kuitenkin on jo paluu Salon Hermannin koulun penkille, jossa Olavi käy englantipainotteista luokkaa. Yhdeksännellä luokalla voi valita myös espanjankielen, ja sehän hieman jo sujuukin.

Suomessa jatkuvat myös harrastukset, joihin innokas poika nousee jopa sunnuntaiaamuisin. Olavi suuntaa Salon uimahallille, jossa käy uimahyppytunneilla. Lisäksi Olavi on harrastanut karatea, sählyä, dartsia ja biljardia. Tietokoneella rakennetaan Minecraft -pelillä hienoja maailmoja. Myös korttitemput ja perhosveitsen pyörittely ovat Olaville mukavaa puuhaa. Tällä kaverilla ei tekeminen lopu!

Onko sinulla haaveita tulevaisuuden suhteen?

– En oikein vielä ihan tiedä, mutta ehkä se liittyy tietokoneisiin ja tubettamiseen. Myös esiintyminen mainoksissa tai ohjelmissa olisi kivaa, Olavi miettii.

– Kameran edessä oleminen on kyllä ihan mun juttu!

Paratiisi alkoi Yle TV1:ssä 9. helmikuuta. Kaikki jaksot ovat jo katsottavissa Yle Areenassa.

Taina Köykkä / sirocco-posti.blogspot.com

Jaa tämä artikkeli