Nouseva aurinko ei ole musta

 

Millainen maailma on koronan jälkeen? Muuttuuko se jo kesällä, kenties syksyllä vai meneekö vielä pidempään, ennen kuin jokin uusi normaali on totta?

Edellä mainittuihin kysymyksiin ei ole olemassa yksiselitteisiä vastauksia. Lyhyemmän aikavälin muutoksia tai palautumisia voidaan toki ennustaa, mutta tämän pimeän ajan pidempiaikaiset vaikutukset selviävät vasta vuosien, jopa vuosikymmenien saatossa.

Työelämä on muuttunut pysyvästi. On kerrassaan ihmeellistä, kuinka luontevasti ihmiset tällä hetkellä pitävät Teams-, Zoom-, Skype-, Whatsapp-, FB-, ja kaikkia muita mahdollisia etäpalavereita. Järjestelmät ovat ottaneet pitkän kengurunloikan eteenpäin. Koska on ollut pakko. Ja siitä syystä, että toimiville etäpalaverijärjestelmille on viimeinkin ilmennyt todellista kysyntää.

- Mainos -

Timo Sydänmaanlakka sanoo tämän viikon lehden sivulla 3, että Aurinkorannikko on ilmeinen voittaja koronan jälkeisessä maailmassa. Väitteeseen on helppo yhtyä. Työvälineet, -tilat tai muut resurssit eivät enää pidättele ihmisiä Kuopiossa, Tukholmassa, Hampurissa tai Varsovassa. Fakta on, että suurin osa maailman ihmistä pitää enemmän auringon paisteesta kuin räntäsateesta.

Tulevaisuudessa Aurinkorannikolle tulee yhä enemmän työikäistä väkeä. Heidän muassaan tulee myös lapsia ja nuoria. Palvelujen tarjoaminen laadukkaasti ja houkuttelevasti uusille tulijoille on iso haaste alueen yrittäjille. Tähän saakka palveluja on rakennettu pitkälti eläkeläisten tarpeisiin, nyt tilanne muuttuu. Ikääntyneiden lisäksi palveluja tarvitsevat kaiken ikäiset ja -maalaiset ihmiset.

Toivottavasti moni alueen suomalaisyrittäjä on käyttänyt korona-ajan hyödyllisesti palvelujensa modernisoimiseen. Uudet tulokkaat saapuvat pääosin alueilta, joissa digiloikka on jo tehty. Kivijalkakauppa tai -toimisto ei enää ole ainoa väylä palvelujen ostamiseen.

Pääkirjoitus

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Paljonko käytät rahaa Black Friday ostoksiin?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...