Uutiset

Uudenlaista ajattelua Aurinkorannikolle

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Timo Sydänmaanlakka ja Jori Palenius aikovat houkutella Aurinkorannikolle aktiivisia yrittäjiä ja työntekijöitä.(kuva: Antti Pekkarinen)

-Korona on muuttanut maailmaa. Myös työelämä on muuttunut, Aurinkorannikko on ilmeinen voittaja koronan jälkeisessä maailmassa, sanoo uudenlaista business-ajattelua Fuengirolaan tuova Timo Sydänmaanlakka.

 

Sydänmaanlakka yhdessä liikekumppaninsa Jori Paleniuksen kanssa lähtivät mukaan Fuengirolassa toimivaan co-working -yritys Smart Work Plazaan. Kuluneella viikolla miehet kävivät notaarilla allekirjoittamassa kauppakirjat osuuksistaan.

-Tarkoituksemme on lähestyä menestyviä suomalaisia yrityksiä. Tarjoamme heille mahdollisuuksia etätyöskentelyyn joko pysyvästi tai lyhyinä pätkinä. Resursseja, tiloja ja intoa tällaiseen toimintaan tuntuu löytyvän hyvin, Palenius uumoilee.

Miesten taustat ovat erilaiset, viimeiset kahdeksan vuotta he ovat tehneet töitä Firstbeatillä kehittämässä sen hyvinvointiliiketoiminnan myyntiä. Noin vuosi sitten Firstbeatista myytiin kolmannes sveitsiläiselle Garmin-yhtiölle.

Kaksikko lähtee liikkeelle ajatuksesta, että etätyö on tulevaisuutta, eikä pelkkä työnteko ole riittävä houkutin Aurinkorannikolle siirtymiseen. Työn ohella erilaiset liikunta- ja hyvinvointipalvelut ovat oleellinen osa ihmisten viihtymistä.

-Aloitamme ensi lokakuussa uudenlaisen konseptin, jolla houkuttelemme suomalaisia yrityksiä työntekijöineen Aurinkorannikolle. Keskiössä on tuoda suomalaisia etätöihin espanjaan, joiden yhteyteen järjestetään erilaisia golf- ja padeltapahtumia sekä matkoja. Yritykset, joihin olemme olleet yhteydessä, ovat olleet innoissaan konseptista.

Lisää etätyötä

Sydänmaanlakka ja Palenius uskovat vahvasti Aurinkorannikon vetovoimaan tulevaisuuden etätyöpaikkana.

-Olen itse viime vuosina tehnyt joka talvi täältä käsin töitä vähintään parin kuukauden ajan Suomeen. Kun istuu vaikkapa Teams-palaverissa aurinkoisella parvekkeella tammikuussa, kyselyjen määrä mahdollisuuksista on ollut melkoinen. Oikeastaan ajatus lähteä mukaan etätyömahdollisuuksien kehittämiseen Espanjassa syntyi henkilökohtaisten kokemusten perusteella, Sydänmaanlakka muistelee idean syntyvaiheita.

Paleniuksen ja Sydänmaanlakan ajatukset ovat yhteneväisiä Aurinkorannikolla jo alkaneen kehityksen kanssa. Alueen suomalaisyhteisö on selvässä murroksessa. Edelleen Andalusian rannat houkuttelevat eläköityviä suomalaisia, mutta heidän lisäkseen työikäisten ja -haluisten ihmisten määrä lisääntyy kovaa vauhtia.

Antti Pekkarinen

Lue aihetta sivuava pääkirjoitus:

Nouseva aurinko ei ole musta

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa