Lukuaika: Nordicum – Pohjoismaiden kulttuuria esittelevä festivaali Fuengirolassa

Nordicum – Pohjoismaiden kulttuuria esittelevä festivaali Fuengirolassa

Fuengirolan apulaispormestari Rodrigo Romero piti maanantaina lehdistötilaisuuden, jossa kerrottiin ensi keväänä järjestettävästä tapahtumasta. Nordicum -tapahtuman tarkoitus on lähentää alueen pohjoismaalaisia kaupungin espanjalaisen kantaväestön kanssa.

-Uskon tämän projekstin kylvävän ensimmäisenä vuonnaan siemenen, joka kukoistaa seuraavina vuosina. Pohjoismaalaiset ovat pikkuhiljaa vuosikymmenten ajan asettuneet asumaan Fuengirolaan, heistä on tullut tärkeä osa kaupunkimme väestöä. Nyt on aika syventää yhteistyötä mahdollisimman monipuolisesti, Romero sanoi.

Nordicum järjestetään 5.-10.3.2024. Tapahtuman keskus on Fuengirolan feria-alueella sijaitseva Palacio de la Paz. Festivaalin on tarkoitus levittäytyä myös ympäri kaupunkia erilaisiin paikkoihin. Mukaan otetaan pohjoismaisia ravintoloita, yrityksiä ja instituutioita.

Nordicumin idean isä on Espanjalainen, jo eläköitynyt lakimies Rafael Ábalos.

- Mainos -

-Idea syntyi omasta suhteestani pohjoismaiseen yhteisöön. Satun asumaan rakennuksessa, jossa asuu pääasiassa pohjoismaisia, enimmäkseen suomalaisia, mutta minulla on myös tanskalaisia, norjalaisia ​​ja ruotsalaisia ​​ystäviä. Ajattelin, että voisi olla mielenkiintoista yrittää yhdistää nämä maat Fuengirolan kaltaiseen ympäristöön ja yrittää tuoda nämä yhteisöt yhteen korostamaan heidän läsnäoloaan ja niiden ilmeistä panosta ajan mittaan talouteemme ja kehitykseemme kaupunkina, Ábalo kertoo.

Nordicumin tavoitteena on edistää Fuengirolan ja koko Aurinkorannikon kulttuuri- ja liikesuhteita Pohjoismaihin ja vahvistaa niiden panosta alueen matkailu- ja talouskehitykseen.

Tapahtumassa on tarkoitus esitellä pohjoismaista kulttuuria mahdollisimman monipuolisesti. Mukana on gastronomia, kirjallisuus, musiikki, koulut ja liikunta. Lähes viikon kestävän tapahtuman aikana järjestetään konsertteja, kokkikouluja, keskustelutilaisuuksia ja esimerkiksi golf- ja padelturnauksia.

Nordicum tapahtumaa varten on kerätty järjestelytoimikunta. Siinä on jäseniä kaikista pohjoismaista. Aritkkelin kuvassa Suomea edustaa Merika Haavisto (toinen oikealta).

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...