Lukuaika: Näin hankit Fuengirolan asukaskortin ja matkustat jatkossakin ilmaiseksi bussilla

Näin hankit Fuengirolan asukaskortin ja matkustat jatkossakin ilmaiseksi bussilla

Fuengirolan sisäinen bussiliikenne on ollut vuoden alusta alkaen kaikille maksuton. Nyt ollaan siirtymässä seuraavaan vaiheeseen, jossa kyydit ovat ilmaisia vain kaupungin asukkaille.

Tarkemmin sanottuna 17. toukokuuta alkaen Fuengirolan sisäinen bussiliikenne on maksutonta enää virallisille asukkaille. Muut joutuvat maksamaan bussikyydeistä normaalin hinnan. Jos siis haluat jatkossakin körötellä Fuengirolan busseilla ilmaiseksi, huolehdi että olet kirjautunut kaupungintalolle Fuengirolan asukkaaksi

Asukkaaksi kirjautuminen ei vielä pelkästään riitä, sillä busseissa pitää 17.5. alkaen olla näyttää asukaskortti, Tarjeta Ciudadana. Kortin voi hankkia joko fyysisenä tai sähköisenä versiona.

Fyysinen kortti

- Mainos -

Fyysinen asukaskortti maksaa kolmen euron kertamaksun. Sen hankkimiseen on kolme vaihtoehtoa. Nopein ja yksin kertaisin tapa on täyttää hakemus netissä (www.tarjetaciudadanafuengirola.com) ja käydä sen jälkeen etukäteen varattuna aikana hakemassa valmis kortti jostain kaupungin neljästä palvelupisteestä.

Fyysinen asukaskortti sujahtaa tarvittaessa lompakon luottokorttitaskuun.

Toisen tapa on ladata samaiselta nettisivulta hakemus, tulostaa ja täyttää se ja varata sitten aika yhteen mainituista palvelupisteistä asian saamiseksi alulle.

Kolmas tapa on varata aika johonkin palvelupisteistä ja mennä sinne ilman sen kummempia ennakkovalmisteluja ja pyytää virkailijoilta apua.

Palveluspisteiden osoitteet, ajanvaraukset ynnä kaikki muu tarpeellinen löytyy osoitteesta www.tarjetaciudadanafuengirola.com. Nettisivun yläkulmasta voi kielen valita espanjan lisäksi myös suomeksi ja englanniksi.

Virtuaalikortti

Sähköinen eli virtuaalikortti on huomattavasti fyysistä helpompi vaihtoehto, jos käytössä on älypuhelin. Se on myös täysin ilmainen.

Asukaskorttisovellus opastaa käyttöönoton alusta loppuun.

Virtuaalikortin hankkiminen alkaa lataamalla sovelluskaupasta ilmainen Tarjeta Ciudadana Fuengirola sovellus. Kun sovelluksen avaa ensimmäistä kertaa, se opastaa käytännössä kädestä pitäen miten kortti rekisteröidään ja tarpeelliset tiedot syötetään. Aikaa ei kulu muutamaa minuuttia kauempaa ja kortti on saman tien käyttövalmis.

Virtuaalinen kortti kulkee kätevästi puhelimessa.

Mainittakoon, että sovellukseen pitää ladata oma kuva, joten jakaus kannattaa laittaa kuntoon tai napata edustuskelpoinen kuva kännykällä jo etukäteen.

- Mainos -

Fuengirolan paikallisbussit ovat vielä hetken kaikille ilmaisia, mutta 17.5. alkaen pitää olla esittää joko asukaskortti tai sitten maksaa matka.

Klikkaa auki reittikartta:

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä on paras kesälomakuukausi?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...