Urheilu Uutiset

Nadal nousi ennätysmieheksi

Rafael Nadal osallistui ensimmäisen kerran Ranskan avoimiin vuonna 2005. Silloinkin tuli voitto ja viime sunnuntaina mies voitti turnauksen jo 13. kerran. (Kuva: Nadalin instagram)

Espanjan tennisässä Rafael Nadal voitti sunnuntaina Ranskan avoimen tennisturnauksen jo 13. kerran.

Ranskan avoimissa nähtiin Grand Slam -turnauksen arvolle sopiva finalistipari, kun sunnuntain finaaliin selvittivät tiensä maailman listan ykkönen, Novak Djokovic ja kakkonen, Rafael Nadal. Monien asiantuntijoiden papereissa ennakkoasetelmat olivat maailmanlistan mukaiset, eli Djokovic lähti otteluun ennakkosuosikkina.

Lopulta finaalista muodostui melkoinen yllätys. Pienempi yllätys oli se, että Nadal vei voiton. Suurempi yllätys oli varmasti se, että espanjalainen oli lopulta ottelussa täysin ylivoimainen. Voitto kirjattiin Nadalille lopulta luvuin 3-0 (6–0, 6–2, 7–5). Mahtaakohan Djokovic edes muistaa, milloin viimeksi hän on Grand Slam turnauksessa hävinnyt ottelun suoraan kolmessa erässä tai jäänyt yhdessäkään erässä nollille?

Massakenttäspesialistina tunnetulle Nadalille voitto Ranskan avoimissa oli jo numero 13. Tilastoista löytyy sellainenkin huikea fakta, että Nadal on urallaan pelannut nyt Ranskan avoimissa yhteensä 102 ottelua, joista hän on voittanut 100 ja hävinnyt vain kaksi.

Ranskan avointen voitto nosti Nadalin Grand Slam -voittojen yhteismäärän 20:een. Näin hän nousi tämän tilaston kärkisijalle tasoihin sveitsiläisen Roger Federerin kanssa. Kolmantena voittojen yhteismäärässä on Djokovic, jolla niitä on 17 kappaletta.

Mitä pidit jutusta?
+1
28
+1
2
+1
0
+1
2
+1
0
+1
1

Kolumnit

Suvi Kauranen

Kalsaripäivä

Aiheutin taannoin jälkikasvulleni häpeän hetkiä tunnustamalla julkisesti, televisoidussa haastattelussa, että sunnuntait...
Kimmo Sahlman

Annus horribilis

Tästä vuodenvaihteesta voisi sanoa, että ojasta allikkoon. Luottavin mielin hyvästeltiin vanha...

Viikon kysymys

Jos kunnallisvaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa