Nadal nousi ennätysmieheksi

Ranskan avoimissa nähtiin Grand Slam -turnauksen arvolle sopiva finalistipari, kun sunnuntain finaaliin selvittivät tiensä maailman listan ykkönen, Novak Djokovic ja kakkonen, Rafael Nadal. Monien asiantuntijoiden papereissa ennakkoasetelmat olivat maailmanlistan mukaiset, eli Djokovic lähti otteluun ennakkosuosikkina.

Lopulta finaalista muodostui melkoinen yllätys. Pienempi yllätys oli se, että Nadal vei voiton. Suurempi yllätys oli varmasti se, että espanjalainen oli lopulta ottelussa täysin ylivoimainen. Voitto kirjattiin Nadalille lopulta luvuin 3-0 (6–0, 6–2, 7–5). Mahtaakohan Djokovic edes muistaa, milloin viimeksi hän on Grand Slam turnauksessa hävinnyt ottelun suoraan kolmessa erässä tai jäänyt yhdessäkään erässä nollille?

Massakenttäspesialistina tunnetulle Nadalille voitto Ranskan avoimissa oli jo numero 13. Tilastoista löytyy sellainenkin huikea fakta, että Nadal on urallaan pelannut nyt Ranskan avoimissa yhteensä 102 ottelua, joista hän on voittanut 100 ja hävinnyt vain kaksi.

- Mainos -

Ranskan avointen voitto nosti Nadalin Grand Slam -voittojen yhteismäärän 20:een. Näin hän nousi tämän tilaston kärkisijalle tasoihin sveitsiläisen Roger Federerin kanssa. Kolmantena voittojen yhteismäärässä on Djokovic, jolla niitä on 17 kappaletta.