Lukuaika: Myymälävarkaudet lisääntyneet räjähdysmäisesti, oliiviöljy suosittu varkauden kohde

Myymälävarkaudet lisääntyneet räjähdysmäisesti, oliiviöljy suosittu varkauden kohde

Supermarketit Espanjassa lisäävät turvatoimiaan, kun varkaudet ovat lisääntyneet räjähdysmäisesti ja samaan aikaan elintarvikkeiden hinnat jatkavat nousuaan.

SUR-lehti paljastaa, että turvallisuutta ei enää rajoiteta vain supermarketien sisäänkäynneille, vaan nyt yksityisiltä yrityksiltä palkatut vartijat partioivat käytävillä ja valvovat kassajonoja. Joissakin tapauksissa hyllyillä oleviin tuotteisiin on lisätty turvasiruja, erityisesti oliiviöljypulloihin, joiden hinta on noussut merkittävästi viimeisen vuoden aikana.

Kysyttäessä asiasta työntekijät ja johtajat eri kaupoissa totesivat, että lisääntyneet turvatoimet antavat heille suuremman mielenrauhan.

-Usein vartijat ovat sisäänkäynnillä, toisinaan kassojen alueella tai kävelevät käytävillä turvallisuudentunteen luomiseksi, työntekijät kertovat eräässä Malagan kaupungin supermarketissa.

- Mainos -

Oliiviöljypulloihin asetettujen hälytysten käyttöönotto on myös uusi toimenpide, jonka Día-supermarketketju on ottanut käyttöön. Yhtiön politiikan mukaan kaikki yli kahdeksan euron arvoiset tuotteet on varustettava hälyttimillä. Viiden litran öljypullot maksavat tällä hetkellä 35,75 euroa.

Maskom-myymälöillä ei ole pysyvää turvallisuushenkilökuntaa, mutta he palkkaavat vartijoita, kun ”selittämättömien tappioiden” määrä kasvaa ilman ilmeistä syytä.

Kauppojen vuosittaiset tappiot varkauksien vuoksi ovat yhteensä 800 miljoonaa euroa, mikä vastaa 0,75 prosenttia kokonaismyynnistä, Espanjan tilastokeskuksen mukaan. Yleisimmät varastetut tuotteet ovat viipaloidut kinkut ja arvokkaat kylmät lihat, hajuvedet ja alkoholijuomat.

Yli 642 500 myymälävarkautta rekisteröitiin Espanjassa vuonna 2022, mikä merkitsi 30,2 prosentin vuosikasvua. Tämä trendi on jatkunut tänä vuonna, ensimmäisellä neljänneksellä varkaudet ovat lisääntyneet 12 prosenttia.

Lähde: Sur in English

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...