Lukuaika: ”Mikä tahansa on mahdollista”

”Mikä tahansa on mahdollista”

Erja Siljamon musiikilliset unelmat ovat lähteneet lentoon Max And The Ducks -yhtyeen solistina. Viime vuoden aikana syntyi kolme yhteistä kappaletta ja musiikkivideota.

– Parasta laulamisessa ja esiintymisessä on se, kun pääsee jollain tavalla koskettamaan ja liikuttamaan ihmisiä. Musiikilla voi saada aikaan monenlaisia tunteita, kuvailee Fuengirolassa asuva Erja Siljamo intohimoaan laulamiseen.

Pian kolme vuotta Espanjan valossa viihtynyt räiskyvän iloinen väritäplä on toteuttanut musiikillisia haaveitaan viime vuoden aikana oikein urakalla.

– Pitkäaikaiset unelmat musiikin suhteen ovat lähteneet lentoon. Olen satsannut tosissaan yhteistyöhön Max And The Ducks -bändin kanssa. Viime vuoden aikana julkaisimme kolme upeaa kappaletta ja musiikkivideota, kertoo Siljamo.

Biisien työstäminen, musiikkivideoprosessit, julkistustilaisuudet ja niihin liittyvä markkinointityö ovat olleet Erjalle todella mieleenpainuvia ja kasvattavia kokemuksia.

- Mainos -

– Monta kertaa olen joutunut miettimään, onko tämä kaikki totta, huokaa hän kiitollisena.

Listojen kärkeen

Kun Erja vietti ensimmäistä syksyään Fuengirolassa, hän pääsi koelaulujen kautta mukaan englantilaisen Salón Varietés -teatterin musikaaliin Viulunsoittaja katolla. Myöhemmin hän esiintyi Mikko Rasilan musiikkimonologin naisrooleissa.

– Vuosi sitten minulla oli oma musikaalilauluproduktio Emmi on Broadway. Olen päässyt myös harrastamaan improteatteria. Se on tuonut mukanaan aivan uudenlaista improlaulamista. Lisäksi olen esiintynyt yksin ja muiden kanssa monenlaisissa tapahtumissa.

Viime vuonna hän keskittyi ensisijaisesti Max And The Ducks -bändin solistina toimimiseen.

– Heinäkuussa julkaisimme ensimmäisen yhteisen kappaleen ja musiikkivideon Everything Has Its Time, juuri sopivasti 40-vuotissynttäreideni aikaan. Toinen biisi ja musiikkivideo Upside Down julkaistiin marraskuussa ja Snowman joulukuussa.

Kaikki kolme musiikkivideota ovat nousseet Sveitsin musiikkikanava Label TV:n katsotuimmiksi. Tällä hetkellä Snowman on ykkössijalla ja Upside Down kakkossijalla. Jälkimmäinen on lisäksi kansainvälisen Number One Musicin pop-listan ykkönen ja kaikkien genrejen kakkonen.

– Kaikki kolme biisiä ovat saavuttaneet hyviä listasijoituksia ympäri maailmaa sekä saaneet hienoa palautetta kuulijoilta. Se tuntuu tosi hyvältä, mutta myös epätodelliselta.

- Mainos -

Siljamo kertoo, että tällä hetkellä yhtye kehittelee uutta musiikkia ja hioo pöytälaatikosta löytyviä demoja eteenpäin. Hän kehuu vuolaasti Marcos Kuusjärven ja Veli Erosen taitoja luoda moni-ilmeistä ja kiinnostavaa musiikkia, joka ei rajoitu yhteen genreen.

– Seuraavana on suunnitteilla Kalevalan aiheisiin sijoittuva Ainon tarina, paljastaa Erja.

Unelmointi kannattaa

Parhaita hetkiä Erjalle ovat olleet aina hyvin onnistuneet keikat, joita hänen elämäänsä on mahtunut lukuisia. Onhan musiikki näytellyt aina suurta roolia hänen elämässään. Erja kertoo kuulleensa paljon musiikkia jo ennen syntymäänsä. Esiintynyt hän on pikkutytöstä lähtien.

– Laulaminen ja musiikin kuunteleminen ovat molemmat minulle tärkeitä. Musiikin kautta pääsee purkamaan tunteita, ja se antaa valtavasti voimavaroja, kiteyttää Siljamo.

Hänen mukaansa jokaisella laululla on tarina ja merkitys, johon kuulija voi samaistua omasta näkövinkkelistään. Musiikista voi saada valtavasti voimaa, lohtua, iloa ja apua tunteiden kokemiseen sekä käsittelemiseen. Erjan mielestä on mahtavaa päästä tulkitsemaan lauluja.

– Laulamisen ja esiintymisen kautta kappale herää eloon. Laulaminen ei ole vain tekninen suoritus.

Tällä hetkellä Erja käy laulamassa stemmoja ja taustalauluja karaokenauhoitteisiin.

- Mainos -

– Studiomuusikon homma on todella kiehtovaa, koska biisejä on laidasta laitaan ja eri kielillä.

Suuria unelmiakin hänellä on. Erja uskoo, että unelmilla on taipumus toteutua.

– Haluaisin vielä joskus laulaa isolla stagella sinfoniaorkesterin säestämänä sellaisella modernilla ja isolla otteella tehtyä show’ta, jossa olisi mukana kaikki elementit valoista videoihin ja tanssijoihin. Siihen voisi vielä yhdistää duetoinnin jonkun upeaäänisen miesartistin kanssa, hän haaveilee.

Erjan mukaan omaan elämäänsä kannattaa valita rohkeasti asioita, jotka tekevät onnelliseksi.

– Mikä tahansa on mahdollista. Siksi kannattaa unelmoida, hän rohkaisee.

Kuka?

  • Erja Siljamo
  • 40 vuotta
  • Laulaa Max And The Ducks -yhtyeessä
  • Työskentelee Myyntiavulla projektipäällikkönä
  • Harrastaa maalaamista, kävelyä, joogaa, meditointia, suppailua, uintia, tanssia ja vaellusta, tekee stailauskeikkoja sekä viettää paljon aikaa ystävien kanssa

Sonja Riihikangas

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä tv:n musiikkiohjelma kiinnostaa eniten?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...