Mika Heikkilä: ”Vanha kaupunki voitaisiin ihan hyvin sulkea”

Málagan kaupunkiin virtaa turisteja joka vuosi entistä enemmän. Airbnb:n mukaan Málaga oli viime vuonna alustan yksi etsityimpiä kohteita, mikä alkaa tietenkin vaikuttaa myös paikallisten suhtautumiseen matkailijoihin.

Venetsiassa on jo pitkään haluttu päästä eroon erityisesti päivämatkailijoista, joiden takia paikalliset eivät voi enää nauttia omasta kaupungistaan. Venetsia otti vuosi sitten käyttöön päivämatkailijoille tarkoitetun sesonkiin perustuvan 3-10 euron turistiveron.

Kanarialla Teneriffan saarella sijaitsevalle La Tejita -rannalle ilmestyi viime vuoden lopussa graffiteja, jotka kehottavat turisteja painumaan takaisin kotimaahansa. Suomalaiselle tämä on täysin normaalia. Perussuomalaiset on ulkomaalaisvihallaan voittanut jo useammat vaalit.

Onneksi Málagassa kaupunki on jo alkanut puuttua matkailijoiden tekemisiin. Polttarit, paidatta kävely, pyöräily tai skuutilla ajelu keskustassa ovat kiellettyjen listalla.

- Mainos -

Vanha kaupunki voitaisiin ihan hyvin sulkea ja ottaa käyttöön Venetsiasta tuttu turistivero, jolloin turhat haahuilijat eivät enää tukkisi kapeita katuja ja hankaloittaisi paikallisten elämää.

Myös tunnettujen kohteiden kuvaaminen voitaisiin kieltää sakon uhalla. Katedraalia kuvaavat turistit pysäyttävät liikenteen turhaan, koska sama kuva löytyy internetin syövereistä.

Onneksi paikalliset työnantajat ovat inhimillisempiä kuin Suomen nykyinen hallitus. Uudenvuoden aattona seurasin huvittuneena, kun turistit yrittivät löytää ruokapaikkoja.

Valtaosa ravintoloista ja baareista sulki ovensa jo kello 18.00, jotta henkilökunta pääsi viettämään iltaa perheittensä kanssa. Baarit aukesivat uudemman kerran vasta kello yksi yöllä, kun paikalliset olivat valmiita lähtemään baanalle.

On hienoa nähdä, etteivät málagalaiset anna ainakaan toistaiseksi turistien vaatimusten mennä totuttujen tapojen edelle.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...