Mijasista mallimaailmaan

Mijasissa asuva Clarissa Leberl aloitti mallintyöt jo varhain. Hän esiintyi 7-vuotiaana Nutella -tv-mainoksessa, jota näytettiin ympäri maailman.

-Noista kuvauksista jäi jonkinlainen kipinä alaan. Kuvaukset kestivät pari viikkoa ja jo lapsen silmin touhu vaikutti mielenkiintoiselta, nyt 22-vuotias pitkänhuiskea malli kertoo.

Leberl muistelee Nutella-kuvauksia positiivisesti myös siitä saadun palkkion kautta.

-Tuosta kuvauksesta sain ensimmäiset omat rahani. Menimme äidin kanssa kännykkäkauppaan hankkimaan minulle ensimmäisen oman puhelimeni. Myyjä yritti tyrkyttää sellaista lasten versiota, missä oli vain muutama nappula, halusin ehdottomasti sellaisen, missä on paljon nappuloita, Leberl nauraa.

Kuva: Jorge Moreno

- Mainos -

Clarissa Leberl kasvoi pitkäksi tytöksi jo varhain. Hän oli aina luokkansa pisin tyttö. Muutenkin piirteet ja ruumiinrakenne olivat sellaiset, että mikään ei estänyt kokeilemasta mallin töitä. Hän otatti itsestään tyylikkäitä kuvia ja laittoi niitä Instagramiin nähtäväksi.

-Instagram-kuvien perusteella minulle tuli kutsu osallistua Miss Mijas -kisoihin vuonna 2019. Voitin kisat ja se avasi aivan uudenlaisia mahdollisuuksia mallin töiden tekemiseen. Pääsin paikallisen mallitoimiston listoille ja sitä kautta mukaan erilaisiin vaatenäytöksiin ja muihin töihin.

Miss Mijas -kisan voitto avasi portteja uusiin mallin töihin.

Tänä kesänä Leberl pääsi mukaan Marbella Fashion Week -tapahtumaan. Kyseessä ei ole mikään pieni kotikylän muotinäytös, vaan kyseinen tapahtuma kuuluu maailman merkittäviin muotitapahtumiin heti New Yorkin, Pariisin, Milanon ja muutaman muun jälkeen.

-Hieno tunne oli kävellä catwalkilla maailman huippusuunnittelijoiden vaatteissa ja huippukuvaajien salamoiden välkkeessä. Toiveenani on saada lisää merkittäviä kansainvälisiä mallintöitä ja Marbellan Fashion Week saattaa hyvinkin avata tavoittelemiani ovia.

Marbella Fashion Week 2022. Kuva: Ana Maria Golpe Ricarte

 

Uusia ovia onkin jo auennut. Leberlin seuraava iso esiintyminen tapahtuu Larios Málaga Fashion Weekin yli 300 metriä pitkällä catwalkilla. Kyseinen tapahtuma on vielä Marbellan tilaisuutta isompi ja tärkeämpi.

 

- Mainos -

 

 

Muuttuva ihanne

Perinteisesti mallit ovat olleet lähes anorektisen laihoja. Edelleenkin hoikille malleille löytyy paljon töitä, mutta myös muun kokoisille löytyy jatkuvasti enemmän tilausta.

Kuva: Damian Rilo

-Kurvimallit ovat tulleet aika suosituiksi ja monet brandit haluavat käyttää mainonnassaan ”tavallisen” näköisiä ja muotoisia malleja. Se on mielestäni ihan terve suuntaus alalla. Itse edustan ruumiinrakenteeltani aika klassista hoikan ja pitkän naisen mallia. Se on minulle luontevaa, pysyn hoikkana, koska liikun paljon.

Espanjan Aurinkorannikolla tehdään paljon kuvauksia, joten malleilla riittää alueella hyvin töitä. Alueella tehdään myös paljon sellaisia kuvauksia, joista Leberl ei ole erityisen innostunut.

-Täällä kuvataan paljon esimerkiksi musiikkivideoita, joihin halutaan mallit bikinit päällä altaan reunalle tanssimaan. Itse en halua tuollaisia työtarjouksia ottaa vastaan.

Kansainvälinen perhe

- Mainos -

Clarissa Leberl on elänyt kansainvälistä elämää lapsesta saakka. Hänen äitinsä on suomalainen ja isä saksalainen. Hän syntyi Saksassa Münchenissä ja muutti jo pienenä Espanjaan. Hän kävi aluksi saksalaisessa lastentarhassa ja koulussa, mutta siirtyi kuudennelle luokalle Aurinkorannikon suomalaiseen kouluun.

-Olin oppinut suomen kieltä kotona äidiltäni ja suomalaisilta lastenhoitajilta. Kun menin syksyllä kouluun, kieli tuntui kuitenkin aluksi vaikealta. Joulun jälkeen alkoi tulla sellainen tunne, että ymmärrän suomea riittävän hyvin.

Leberl kehuu suomalaista koulujärjestelmää erinomaiseksi. Aurinkorannikon suomalaisesta koulusta hän lähti suorittamaan lukio-opinnot Turun klassilliseen lukioon.

-Erityisesti lukiovaiheessa suomalaisessa järjestelmässä on paljon valinnanvaraa. Se on mielestäni hienoa. Ja yksi asia jäi mieleen jo peruskoulusta, en usko, että kovin monen muun maan koulujärjestelmissä opetetaan kaikille kotitaloutta ja puukäsitöitä.

Kuva: Jean Calomfirescu

Kansainvälinen tausta ja monipuolinen kielitaito antaa Leberlille hyvät eväät globalisoituvaan maailmaan. Mitään tarkkoja tulevaisuudensuunnitelmia nuorella naisella ei vielä ole, mutta hän on valmis muuttamaan minne vaan töiden perässä.

-Saksan, Suomen ja Espanjan olen jo nähnyt, voisi olla mielenkiintoista asua jossain aivan muualla, Clarissa Leberl aprikoi.

Tässä yksi musiikkivideo, jolla Clarissa esiintyy.

https://usercontent.one/wp/fuengirola.fi/wp-content/uploads/2022/08/lehti_619.pdf?media=1713541575

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Antti Pekkarinen
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...