Lukuaika: Mijasissa kisattiin iso frisbeegolfturnaus

Mijasissa kisattiin iso frisbeegolfturnaus

 

 DiscGolfPark Mijas toimi kilpailupaikkana torstaista lauantaihin, 11.- 13. marraskuuta heitetyssä NBDG-X frisbeegolfturnauksessa. Yli sadan kilpailijan voimin Torreblancan upeille rinteille rakentui yksi tämän vuoden suurimmista frisbeegolftapahtumista.

– Kilpailijoita oli kaikkiaan 110, yhteensä 12 eri maasta, kertoo turnauksen järjestelyistä vastanneen NBDG:n (Natural Born Disc Golfer) event manager Mikko Wikman.

– Vajaat 70 kilpailijaa matkasi turnaukseen Suomesta, 17 saapui radalle Espanjasta, heistä suurin osa suomalaisia, mutta joukossa myös espanjalaisia. Lisäksi osallistujia tuli muista pohjoismaista, ja Keski-Euroopasta, ja kaikkein pisimmän matkan takaa saapui myös yksi yhdysvaltalainen kilpailija, luettelee puolestaan NBDG:n toimitusjohtaja Juha Kytö.

- Mainos -
Maailmassa on rajallinen määrä frisbeegolf väyliä, joiden taustalla siintää Välimeri. (Kuva: Marika Salmi)

 

NBDG on Suomen ylivoimaisesti suurin frisbeegolftapahtumien järjestäjä. Pelkästään tämän vuoden aikana yhtiö on järjestänyt 150 kilpailua.

Upeat olosuhteet

Monen muun asian tapaan pandemia keskeytti myös frisbeegolfin kilpailutoiminnan, mutta muuten lajin suosio on itse asiassa kasvanut voimakkaasti korona-aikana.

– Tämä on niitä harvoja liikuntamuotoja joita on voinut turvallisesti tehdä, Mikko Wikman perustelee.

Vaikka tällä hetkellä pandemiatilanne on Espanjassa hyvä, ja Suomessakin kohtuullinen, oli kisojen järjestämisen suhteen suurin haaste silti epävarmuus. Lopulta kaikki sujui kuitenkin paremmin kuin hyvin.

Iloisia miehiä. NBDG:n event manager Mikko Wikman (vas.) ja toimitusjohtaja Juha Kytö (oik.) sekä DiscGolfPark Mijasin yrittäjä Panu Paunonen (kesk.) myhäilivät tyytyväisinä onnistuneen turnauksen jälkeen. (Kuva: Janne Leipijärvi)

– Viimeiset pari kuukautta laitettiin ratoja edustuskuntoon. Koska oli tiedossa, että finaalipäivä myös kuvataan, niin halusimme pistää parasta esille, kertoo DiscGolfPark Mijasin yrittäjä Panu Paunonen.

Samalla Paunonen harmittelee sitä, että syksyn sateita ei ehditty saada ennen turnausta, joten viheriöt eivät olleet varsinaisesti vihreitä. Mutta muuten ei maisemissa ole kyllä valittamisen sijaa Mijasin radoilla. Ja itse turnauksen ajan sää suosi heittäjiä viimeisen päälle. Parikymmentä astetta lämmintä, eikä tuulta juuri nimeksikään.

- Mainos -
Näillä otteilla Sanna Ahlgren sijoittui naisten sarjan kakkoseksi. (Kuva: Marika Salmi)

Turnauksen ajan torstaista lauantaihin Mijasin radat oli varattu pääosin kilpailijoiden käyttöön, mutta nyt on palattu taas normaaliin päiväjärjestykseen, ja Paunonen kutsuukin kaikkia lähtemään tutustumaan upeisiin ratoihin.

– Ensikertalaisille opetetaan lajin alkeet maksutta ennen radalle lähtöä, joten ei muuta kuin rohkeasti vaan kokeilemaan, hän vinkkaa.

Janne Leipijärvi

Kolmen kisapäivän aikana rata kierrettiin kerran joka päivä. Yksi kierros kestää noin kolme tuntia. Sauli Kuortti puttaili itsensä tällä kertaa Pro Master 40+ sarjan sijalle 11. (Kuva: Marika Salmi)

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...