Mijas järjestää taas perinteisen Romería Las Lagunas -tapahtuman 29. sunnuntaina

Mijasin Las Lagunas -asuinalue palauttaa perinteisen Romería Las Lagunas tapahtumansa kahden vuoden pandemian jälkeen.

Kyseessä on festivaali, joka järjestetään sunnuntaina 29. toukokuuta El Esparragal -puistossa. Osallistujat voivat nauttia suosituista peleistä, elävästä musiikista, kilpailuista ja onpa tarjolla ilmaista paellaakin.

Espanjalainen romería on katolinen juhla, joka koostuu kulkueen matkasta tai ”pyhiinvaelluksesta” koristeellisissa vaunuissa, ajoneuvolla, hevosella tai jalkaisin. Romería kulkue päättyy usein juhliin, jotka kestävät joskus koko päivän.

Romería Las Lagunas pidetään El Esparragal -puistossa, jonne kulkue suuntaa messun jälkeen. Messu pidetään klo 10.30 San Manuelin seurakunnassa Virgen de la Pazin kunniaksi.

- Mainos -

”Haluamme todella saada takaisin merkittävän perinteisen tapahtuman, joka aloittaa asuinalueemme juhlallisuudet”, Fiestasin valtuutettu Tamara Vera ilmoitti.

Näin ollen ”tänä sunnuntaina 29. toukokuuta vietämme päivää täynnä perinteisiä aktiviteetteja ja elävää musiikkia samalla kun nautimme mahtavasta ilmaisesta paellasta kaikille osallistujille”, Vera tarkensi.

”Lyhyesti sanottuna, Romería Las Lagunas on tapahtuma, jolloin voimme nauttia rinnakkaiselon päivästä kaikkien naapureidemme kanssa, jotka kutsun täältä mukaan”, pormestari tiivisti. Hän halusi samalla kiittää Jes ú s Vivo de Las Lagunasin veljeskuntaa, ”koska se on olennainen osa tätä toimintaa”.

El Esparragal -puistossa on pelejä niin jalkamiehille kuin turvallisuussyistä erillinen alue myös hevosen selässä osallistuville kilpailijoille. Kilpailuja järjestetään ratsumiesten ja pyhiinvaeltajien kategorioissa.

Romería Las Lagunas on ensimmäinen Mijasin kunnassa pandemian jälkeen järjestettävä kulkuejuhla.

Kulkue lähtee San Manuelin seurakunnasta klo 10.30 ja kulkee alueen ytimen eri katuja pitkin, kunnes se saavuttaa El Esparragal -puiston.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Niina Sinisalo
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...