Mielenvoima

Mieleeni on jäänyt voimakkaasti päivä työpaikallani vuosia sitten. Työ oli käynyt henkisesti raskaaksi enkä kokenut enää viihtyväni työssäni. Päätin kuitenkin eräs päivä kokeilla positiivisen ajattelun voimaa. Kuvittelin kuinka menen mielelläni työpaikalle ja kuinka päiväni sujuu mukavasti. Vaikka päivän mittaan negatiiviset ajatukset pyrkivät hiipimään mieleeni, en antanut periksi vaan jatkoin sitkeästi positiivisen ajattelun voimalla. Kuinka ollakaan tuo päivä oli mukavin jonka kyseisellä työpaikalla vietin. Asiat tuntuivat soljuvan kevyesti ilman vastahankaa. Vieläkin ihmettelen ja muistelen tuota päivää.

Sanotaan että ajattelemalla positiivisesti vedät puoleesi hyviä asioita. Kun taas negatiivisella ajattelulla vedät puoleesi lisää negatiivisuutta. Tämä todellakin pitää paikkansa. Positiivinen ajattelu parantaa fyysistä että henkistä terveyttämme. Se kasvattaa stressinsietokykyä ja ongelmanratkaisutaitoja. Positiivisesti ajattelevat tekevät myös todennäköisesti enemmän terveyttä tukevia valintoja mm. liikunnan ja ravitsemuksen suhteen.

Positiivisuutta voi myös opetella. Huomion kiinnittäminen hyviin asioihin lisää kykyä huomioida näitä jatkossakin enemmän ja enemmän. Opettelu ei ole välttämättä helppoa, mutta lyön vetoa, että se on sen väärti.

Liiallinen positiivisuus voi kuitenkin olla myös huono asia. Puhutaan toksisesta positiivisuudesta. Nykypäivän self help-kirjat korostavat voimakkaasti positiivista ajattelua ja maailman tarkastelua vaaleanpunaisten linssien läpi. Sijaa ei anneta negatiivisuudelle. Pahimmillaan tämä voi johtaa kielteisten asioiden huomiottajättämiseen ja lopulta saamme aikaan enemmän harmia kuin onnistumisia.

- Mainos -

Positiivinen ajattelu ei tarkoita sitä että kaiken pitäisi olla kivaa ja kiellettäisiin negatiiviset tunteet ja ajatukset. Tärkeintä olisikin kokea elämä kokonaisuutena johon kuuluu sekä hyviä että hankalia asioita. Sinun päätettävissäsi on millaisille ajatuksille haluat antaa vallan.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Riina Leppäkangas/Personal Trainer ja psyykkinen valmentaja
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...