Michelin-tason ateria vain 35 euroa – tämä pikkukylän palkittu ravintola yllättää

Pienessä Gaucínin andalusialaiskylässä sijaitseva ruokapaikka on ainoa ravintola Málagan maakunnassa, joka kantaa arvostetun Michelin-oppaan Bib Gourmand -tunnustusta hyvästä hinta-laatusuhteestaan.

Jari Peltomäki
Jari Peltomäki
3 min lukuaika
Platero & Co. -ravintola on pieni ravintola Gaucínin kylän sydämessä ja tarjoaa herkullisen ruuan lisäksi upeat näköalat.

Espanjan Aurinkorannikolla ja Andalusiassa voi tunnetusti nauttia hyvästä ruuasta. Tarjolla on valtava valikoima erilaisia ravintoloita ja ruokalajeja, oma maun ja lompakon mukaan.

Jos haluaa lähteä käymään vaikkapa ilta- tai viikonloppuajelulla, niin Fuengirolasta reilun tunnin automatkan päässä länteen sijaitseva Gaucínin pikkukylä tarjoaa Michelin-tasoisen ravintolaelämyksen edullisesti. Tosin paikka on nyt suljettuna kesäloman takia ja aukeaa 16. elokuuta jälkeen.

Gaucín on alle 2.000 asukkaan kylä Genal-laaksossa, Casaresin kuuluisasta ja kehutusta valkoisesta sokeripalakylästä pohjoiseen.

Kylän ykkösravintola Platero & Co. on ainoa ravintola Málagan maakunnassa, joka kantaa arvostetun Michelin-ravintolaoppaan Bib Gourmand -tunnustusta.

- Mainos -

Lue myös: Tässä ovat Andalusian kaikki 21 Michelin-ravintolaa – Marbella on Aurinkorannikon ykkösalue

Platero & Co. -ravintolan ruokalistaa.

Bib Gourmand -merkintä myönnetään ravintolalle, jolla on erityisen hyvä hinta–laatusuhde. Tunnustus kertoo ravintolan mukavuudesta, palvelusta ja yleisilmeen laadukkuudesta.

Pikkukylän ravintola sai Michelin-tunnustuksen myös vuonna 2023.

Hollantilaispari pyörittää ravintolaa

Platero & Co. sijaitsee kylän sydämessä, osoitteessa Calle Los Bancos, 9. Kuten Michelin-opas selittää, Bib Gourmand -tunnustuksen saaneet ravintolat tarjoavat menun, johon kuuluu alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka, noin 35 eurolla.

Liiketoimintaa johtaa hollantilaispariskunta, Hellen Blott ja Barry Smit. Michelin-oppaan mukaan ravintola perustuu kansainväliseen keittiöön, joka panostaa nykyaikaisempiin valmistustapoihin, hyödyntäen aina parhaita paikallisia kauden tuotteita kuten kastanjoita, kirsikoita, sieniä, vuohenjuustoa ja viikunoita.

Ravintolan terassi tarjoaa komeat näkymät Genal-laaksoon ja Sierra de Grazaleman vuoristoon. Platero & Co on luonut uuden rustiikkisen keittiö -konseptin, jossa ”kaikki valmistetaan omassa keittiössä, sekoittaen perinteisiä ja uusia tekniikoita sekä käyttäen paikallisia tuotteita, kauniisti esille laitettuna”.

Savustettua naudan carpacciota, kypsytettyä Payoyo-vuohenjuustoa ja paahdettuja manteleita. Annos on yksi Platero & Co -ravintolan kestosuosikeista.
Platero & Co. -ravintolan sisäänkäynti.

Paikallisia kausituotteita ja luomuviinejä

Ruokalista vaihtuu viikoittain ja perustuu kansainväliseen keittiöön andalusialaisella vivahteella. Se tarjoaa laajan valikoiman Serranía-alueen kausituotteita, kuten vuohenjuustoja, villisieniä, leikkeleitä, luomuviinejä, kirsikoita ja kastanjoita.

- Mainos -

Tavallisesti ruokalistalla on 6 alkuruokaa, 6 pääruokaa ja 4 kotitekoista jälkiruokaa.

Viinilista on monipuolinen. Tarjolla on luomuviinejä muutamista pienten perhetilojen viinitiloista Sierra-alueelta (DO Sierras de Málaga, Ronda). Suuri osa viineistä on saatavilla myös laseittain.

Ravintola tarjoilee enintään viidelle pöydälle ja 15 henkilölle per vuoro, luodakseen ”mukavan ja henkilökohtaisen ilmapiirin”.

– Kutsumme tätä Ronda-vuoriston keskellä sijaitsevaa paikkakuntaa tyypilliseksi postikorttikyläksi, sillä se on vuorten ympäröimä ja tunnettu valkoisiksi kalkituista taloistaan, Michelin-kriitikot kuvailevat.

Gaucín on viehättävä, tyypillinen andalusialainen valkoinen kylä vuorten keskellä Andalusian sisämaassa. Lähin iso kaupunki on Estepona.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *