Lukuaika: Michael Monroe valmiina Fuengirolan valloitukseen

Michael Monroe valmiina Fuengirolan valloitukseen

– Wau, kuulostaa mahtavalta! Olin innoissani jo aiemminkin, mutta nyt odotan keikkaa vielä innokkaammin, toteaa Michael Monroe, kun juttelemme hänen yhtyeensä tulevasta keikasta Sohailin linnan kupeessa. Mikä sitten sai kaiken nähneen suomalaistähden noin innostumaan? Palataan siihen hieman myöhemmin.

Vihdoin ja viimein ollaan sillä kalenterin aukeamalla, jolla vuoroaan odottelee Rock The Coast Festari Fuengirolan Marenostrum Castle Parkissa. Tokihan festarialueella on jo nähty muitakin tapahtumia, mutta ollaanpa nyt rehellisiä: Rock The Coast tulee räjäyttämään pankin.

Lavalla tullaan siis näkemään myös Michael Monroe, joka nousee värivaloihin päälava 1:n viimeisenä esiintyjänä lauantaina 15.6. Suurella todennäköisyydellä Rock The Coastin lavalta kuullaan myös vielä julkaisematonta Monroe-tykitystä, sillä bändi on työstänyt tulevan One Man Gang -albuminsa jo käytännössä valmiiksi.

– Tulossa on erittäin laadukas levy. Tämä on nyt ensimmäinen kerta tämän bändin historiassa, kun kaksi peräkkäistä albumia (Blacout States 2015 ja tuleva One Man Gang) tehdään täysin samalla kokoonpanolla. Aiemmin toinen kitaristi on aina vaihtunut, Monroe kertoo.

Espanjalaisyleisö saa kiitosta

- Mainos -

Michael Monroe ei kiipeä kesäkuussa ensimmäistä kertaa espanjalaiselle keikkalavalle. Ensimmäiset kokemukset ovat jo vuosituhannen alusta.

– Vuonna 2000 olimme Michael Monroe soolokeikalla, paikka oli muistaakseni Badalona, Barcelonan vieressä. Yleisö oli aivan uskomaton. Kun hyppäsin lavalta yleisön sekaan, sieltä ei enää meinannut päästä takasin lavalle, kun porukka otti niin tiukasti haltuunsa, muistelee laulaja.

Toisenlainenkin keikkamuisto Espanjasta tulee mieleen.

– Olimme jollain festareilla, joissa aikataulu oli pettänyt täysin. Pääsimme lopulta lavalle joskus kolmen-neljän aikaan aamuyöllä. Lisäksi PA-kamoista puolet oli pimeänä, kun edeltävällä bändillä oli ollut joku häikkä sähköjen kanssa. Mutta keikka vedettiin täysillä, Monroe nauraa.

Ritchie Blackmore kiinnostaa

Kun puhe kääntyy festarin muihin esiintyjiin, on Michael Monroen suosikki helppo arvata. Onhan hän useassa yhteydessä nimennyt Deep Purplen yhdeksi suurimmista vaikuttajistaan. Purplea ei Fuengirolassa nähdä, mutta sen alkuperäinen kitaravelho Ritchie Blackmore, toisen legendaarisen yhtyeensä, Rainbow’n kanssa nähdään.

– Se äijä on aivan maaginen kitaristi. Se miten hän yhdistää hard rockiin bluesia, on todella siistiä, Monroe hehkuttaa, ja nostaa Purplen Fireball -albumilta kappaleen No No No vain yhdeksi esimerkiksi.

– En ole koskaan nähnyt Blackmorea, joten olisi hienoa jos pääsisin tapaamaan häntä esimerkiksi backstagella.

- Mainos -

Tähän saattaa hyvinkin avautua tilaisuus, sillä Rainbow esiintyy juuri ennen Monroen yhtyettä samalla lavalla. Pikku pilke silmäkulmassa voisi siis todeta, että Rainbow soittaa Michael Monroen lämppärinä. Ajatus huvittaa myös Monroeta itseään.

Suomalaiset hieno lisä

Se, että Michael Monroen lisäksi Rock The Coast -festareilla esiintyy kolme muutakin suomalaisartistia – Tarja Turunen, Wintersun ja Von Hertzen Brothers – ei ole sattumaa. Tapahtuman promoottori Juan Antonio Muñoz on kertonut tietävänsä, että Aurinkorannikolla asuu paljon suomalaisia, ja että suomalaiset ovat hevikansaa.

Myös Michael Monroe tietää, että Fuengirolassa ja sen ympäristössä on maanmiehiä runsaasti. Onhan hän käynyt täällä esiintymässäkin. Silti hän yllättyy, kun kerron promoottorilta saadut lipunmyyntitiedot: haastattelua tehtäessä festarille on myyty reilut 11.000 lippua, ja niistä arviolta lähes 10 prosenttia suomalaisille.

– Oho, kuulostaapa hyvältä! Monroe innostuu.

Ainutlaatuinen konserttipaikka

Lopuksi kysyn Michael Monroelta, tietääkö hän millaisessa paikassa Rock The Coast -festari järjestetään. Hän ei kuulemma tiedä. Niinpä kerron: Aivan rantahiekan rajaan pystytetään kaksi täysimittaista festarilavaa, joiden takana vain muutamien metrien päässä on Välimeri. Lavojen edessä on nousevaan rinteeseen pystytetyt katsomot, joiden vieressä kohoaa lähes 2000 vuotta vanha Sohailin linna. Tähän yhdistetään Andalusian pimentynyt, mutta edelleen lämmin kesäilta, niin…

– Wau, kuulostaa mahtavalta! Olin innoissani jo aiemminkin, mutta nyt odotan keikkaa vielä innokkaammin, Monroe huudahtaa.

- Mainos -

Hänen innostukseensa on helppo yhtyä. Voi olla, että maailmassa on vieläkin hienompia festarialueita, mutta ei niitä kovin montaa ole. Ja kun tuohon päälle laitetaan estradille Michael Monroe, joka tunnetaan tinkimättömän energisenä lavaesiintyjänä, on luvassa varmasti kokemisen arvoinen näytös.

Janne Leipijärvi

Lue myös:

https://fuengirola.fi/rock-coast-houkuttaa-suomalaisia-tarja-michael-monroe-rainbow-scorpions/

https://fuengirola.fi/andy-mccoy-voi-ja-soittaa-hyvin-taynna-intoa-espanjan-keikalle/

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä on paras kesälomakuukausi?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...