Meillä kaikilla on tarina

Ihmisillä on useita yhteenkuuluvuutta lisääviä tarinoita. Vaihdetaan kokemuksia armeijasta, synnytyksistä, työpaikoista tai koulumuistoista. Meillä aurinkorannikkolaisilla on myös yksi yhteinen ja yhdistävä seikkailutarina, nimittäin ”Kuinka tulin rannikolle” -tarina.

Näitä värikkäitä ja elämänmakuisia, mutta usein myös monimutkaisia haasteiden värittämiä tarinoita vaihdamme niin keskenämme kuin kerromme niitä kyllästymiseen asti rannikon elämästä haaveileville tai ihan vain uteliaille kanssakulkijoille. Saisimme helposti kirjoitettua näistä jutuista yhteisvoimin tuhat ja yksi tarinaa.

Jokainen tällainen tositapahtumiin perustuva maastamuuttajan retkikertomus on uniikki, mutta yhdistävänä näissä on aina käänne. Se harppaus, jonka jokainen meistä tarinan haltijoista on tehnyt: Jättäneet taakse enemmän tai vähemmän kaiken vanhan ja aloittaneet uuden elämän. Aurinkoisen sellaisen. Toisilla stooriin kuuluu rakkaus, uusi työ tai pisnes. Leppoisat eläkepäivät tai jotain aivan muuta. Oli käänne juuri sinun kertomuksessasi millainen tahansa, kertoo se sanomattakin rohkeudesta, kyvystä sietää muutosta ja ylimääräistä säätöä. Jonka määrä olikin sitten rajaton…

Aurinkorannikon suomalaisyhteisö ja tarinamme ovat osoitus siitä, että suomalaiset voivat menestyä ja sopeutua hyvin myös ulkomailla. Yhteisömme on luonut vahvan identiteetin ja kuppikunnista huolimatta yhteenkuuluvuuden tunteen, joka auttaa ulkosuomalaisia selviytymään arjen haasteista ja nauttimaan uusista mahdollisuuksista. Suomalaisten porukka on tärkeä osa Aurinkorannikon monikulttuurista yhteiskuntaa, joka edustaa monia eri kansallisuuksia ja kulttuureita. Olemme siis isossa kuvassa osa isoa kansainvälistä tarinaa. Olkaamme ylpeitä siitä!

- Mainos -

Sinun tarinallasi on merkitys. Se luo yhteenkuuluvuutta meille rannikon mamuille ja antaa rohkeutta Suomen suomalaisille avartaa maailmankatsomustaan yli rajojen. Hyvä meidän joukkue! Aurinkorannikon joukkue!

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Irina Viitala
Kirjoittaja on Espanjan Suomalaiset Yrittäjät ry:n puheenjohtaja ja kansainvälistyvän Wannadon SuperAssareiden kasvuyrittäjä.
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...