Lukuaika: Jännittääkö ennen vaaleja? Aurinkorannikon demareiden ja Kokoomuksen aktiivit vastaavat

Jännittääkö ennen vaaleja? Aurinkorannikon demareiden ja Kokoomuksen aktiivit vastaavat

Vaalit ovat sunnuntaina. Asetelma on äärimmäisen tiukka, kolme suurinta lähtevät vaalipäivään lähes tasa-asemista. Siinä voi intohimoisesti politiikkaan suhtautuvan puntti alkaa vapisemaan.

-Jännittää ihan kauheasti. Pelottaa, että seuraava hallitus nollaa kaiken hyvän, mitä tämä hallitus on saanut aikaan, sanoo Niina Ristolainen, SDP:n puoluevaltuuston jäsen ja Aurinkorannikon demareiden uusi aktiivikasvo.

-Minua ei jännitä yhtään. Enää en voi asialle tehdä mitään, kansa valitsee ja saa sellaisen eduskunnan, jonka se äänestää. Nyt on luotettava siihen, että seuraava hallitus on sellainen, joka laittaa velkaantumiskierteen poikki. Meidän lapsillemme ja heidän lapsilleen ei saa jättää jättivelkaa perinnöksi, kuittaa Jukka Leskinen, Kokoomuksen puoluevaltuuston jäsen ja Aurinkorannikon Kokoomuksen puheenjohtaja.

Liekö syynä vaalien läheisyys, eri puolueiden edustajat saivat tavatessaan heti aikaan kunnon väittelyn. Toinen piti Sotea liian kalliina, toinen puolusti sitä kansalaisten yhdenvertaisuuden kannalta. Ei mennä tässä yhteydessä syvemmälle poliittisiin kysymyksiin, puhutaan vähän kevyemmistä aiheista.

- Mainos -

Sekä Ristolainen että Leskinen tekivät omat vaaliveikkauksensa kolmen suuren puolueen valtakunnallisista ääniosuuksista.

Niina Ristolaisen veikkaus:

SDP 19,8

Kok 19,7

PS  19,4

Jukka Leskisen veikkaus:

Kok 20,0

PS  19,8

- Mainos -

SDP 19,5

Molemmat veikkasivat optimistisesti ykkössijaa omalle puolueelleen. Esitimme molemmille kysymyksen, jos puolueesi on vaalien jälkeen suurin, mikä puolue olisi sinulle mieluisin päähallituskumppani.

-Mieluiten näkisin demarit mukana. Mutta koska SDP:tä johtaa tällä hetkellä henkilö, joka ei ymmärrä pääministerin vastuita ja vaatimuksia, paras vaihtoehto on oikeistohallitus, jossa toiseksi suurimpana on perussuomalaiset, julistaa Leskinen.

-Perussuomalaiset on ehdottomasti epämiellyttävin kumppani. Vaikken halua sulkea ketään pois, minun on mahdoton uskoa, että persujen kanssa saataisiin aikaiseksi sellainen hallitusohjelma, jonka demarit voisivat hyväksyä. Henkilökohtaisesti minulle mieluisin kumppani olisi Vasemmistoliitto, mutta koska toinen iso tarvitaan, Kokoomuksen kanssa voisimme löytää riittävästi yhteistä, Ristolainen miettii.

Kysyttäessä kenellä suomalaisista kansanedustajista on paras näkemys Suomen tilasta ja tulevaisuudesta, molemmat nimeävät henkilön oman puolueensa ulkopuolelta. Kokoomuksen Jukka Leskinen arvostaa KD:n Sari Essayahia ja SDP:n Niina Ristolainen vihreiden Pekka Haavistoa.

Paikallinen toiminta

Molemmat politiikasta innostuneet ajattelevat paikallistason politiikan tekemisestä samalla tapaa.

-Paikallisjärjestöt eivät ole pelkkiä vaalikoneita tai puolueen rahoitusvälineitä. Näen, että paikallistasolla tehtävämme on yhteiskunnallisen tietoisuuden levittäminen, Leskinen arvioi.

- Mainos -

-Täällä Aurinkorannikolla me toimimme tiedon välittäjinä suomalaisten ihmisten arjesta, hyvinvoinnista ja esimerkiksi Suomen taloudesta, Ristolainen lisää.

Myös Aurinkorannikon suomalaisten puolesta toimiminen on molemmille tärkeää. Aurinkorannikon Kokoomus vei ensimmäisenä emäpuolueelle aloitteen, jossa pyydetään puoluetta ottamaan yhdeksi hallitusneuvottelukysymykseksi Aurinkorannikon suomalaisen koulun oppilaaksi oton muuttamisen kansalaisuus-, ei kotikunta perusteiseksi. Ristolainen on vienyt saman aloitteen SDP:n puoluevaltuustoon.

-Me haluamme vaikuttaa yhteiskunnallisesti ja pidämme Aurinkorannikon suomalaisten puolta, Aurinkorannikon poliittiset aktivistit julistavat yhdessä.

 

 

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...