Matkailijan muistilista – muista 4 m:ää

Suomalaisten matkailijoiden määrä Aurinkorannikolla vaikuttaa kasvavan koko ajan. Ainakin meille sosiaalikuraattoreille tulevien yhteydenottojen perusteella. Täällä näkyy se, että ihmiset ovat usein liikkeellä omatoimimatkalla, eivätkä minkään toimiston kautta. Haluaisimme muistuttaa muutamasta asiasta.

Ennen matkalle lähtöä muista neljä M:ää (www.um.fi/matkustaminen) eli: Matkustustiedotteiden lukeminen, Matkustusilmoituksen tekeminen, Matkavakuutuksen hankkiminen sekä Matkustusasiakirjojen tarkistaminen. Älä unohda myöskään Kelasta hankittavaa EU-sairaanhoitokorttia. Ota kaikista dokumenteista kopiot ja pidä niitä mukanasi ja jätä alkuperäiset hotellin tallelokeroon.

On erittäin tärkeää kertoa läheisille matkasta, paluuajankohdasta ja jättää hotellin tai muun majoituksen yhteystiedot sekä kuljettaa mukanaan esim. lompakossa tai puhelimessa hätäyhteyshenkilön tietoja. Muista ottaa mukaan säännöllisesti käyttämäsi lääkkeet. Pyydä apteekista englanninkielinen lista reseptilääkkeistäsi. Pidä mukanasi tietoja perussairauksistasi. Pankkiasioiden hoitaminen ulkomailta käsin on hyvin vaikeata. Mikäli käytät tunnuslukukortteja, niin älä unohda ottaa niitä mukaasi matkalle. Esim. Visa-Electron-kortti toimii vain harvoissa paikoissa Aurinkorannikolla.

Todella suositeltavaa luettavaa ennen matkaa on Suomi ulkomailla sivustot. Sieltä löytyy esim. https://finlandabroad.fi/web/esp/hadassa-matkalla ja https://finlandabroad.fi/web/esp/usein-kysytyt-kysymykset – sivusto. Moni hämmästyy, miten huonosti Espanjassa pärjää englannin kielellä eli varaudu palkkaamaan itsellesi tulkki, mikäli asioit viranomaisten kanssa. Alueella ei ole mitään ympärivuorokautista suomenkielistä palvelu- tai hätänumeroa. On suositeltavaa matkustaa seurueessa, jossa joku osaa vähintään englantia. Turvallista matkaa!

- Mainos -

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Tia Raunio
Kirjoittaja on Aurinkorannikon sosiaalikuraattori
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...