Matka 2018 uskoo matkailun tulevaisuuteen

Helsingin Matka 2018 –messut pyörähtivät käyntiin torstaina. Odotukset ovat tänä vuonna kovat, viime vuonna ylitettiin 70.000 kävijän raja ja noususuhdanne on selvästi lisännyt kiinnostusta matkailua kohtaan.

Messujen aluksi julkistetaan perinteisesti tutkimus, joka selvittää kuluneen vuoden matkailutrendejä ja katsoo myös tulevaisuuteen päin.

Tutkimuksen mukaan vuoden 2017 aikana 65 % suomalaisista on matkustanut kotimaassa ja 55 % ulkomailla. Suurin osa ulkomaanmatkoista tehdään Eurooppaan. Euroopan jälkeen suosituimmat suomalaisten lomakohteet löytyvät Etelä-Aasiasta, jonne on tehnyt matkoja 7 % suomalaisista.

Kotimaan matkailu on vahvasti esillä messuilla.

Puolet tutkimukseen vastanneista matkustaa rentoutuakseen, voidakseen irrottautua arjen rutiineista ja kiireestä sekä nähdäkseen maailmaa ja erilaisia paikkoja.

Joka kolmannelle syy lähtemiseen on parempi sää. Sään merkitys korostuu aiempaa enemmän, se on noussut neljän merkittävämmän syyn joukkoon lähteä matkalle.

Elämysten perässä matkustaa noin 15 % suomalaisista, jotka arvostavat matkailussa shoppailumahdollisuuksia, tapahtumia, konsertteja ja harrastusmahdollisuuksia. Fugefest- ja Superpesisturismi ovat konkreettisia esimerkkejä elämysmatkailusta Aurinkorannikolle.

Messuilla on tänä vuonna noin 900 näytteilleasettajaa 83:sta eri maasta. Ensikertalaisia messuilla ovat ainakin Afrikan maat Ruanda ja Ghana.

Helsingin Matka 2018 –messut pyörähtivät käyntiin torstaina. Odotukset ovat tänä vuonna kovat, viime vuonna ylitettiin 70.000 kävijän raja ja noususuhdanne on selvästi lisännyt kiinnostusta matkailua kohtaan.

Esapanja markkinoi matkauilua alueittain.

Espanjalla on jälleen isohko osasto, joskin jättimäinen interaktiivinen lattiakartta on jäänyt pois kuvioista. Varsinaisen Espanjan osaston lisäksi paikalla on paljon eri yrittäjiä tai alueellisia markkinoijia Espanjasta. Esimerkiksi Bilbao ja Biskajanlahden alue on näyttävästi esillä.

Fuengirola.fi –lehti on tällä kertaa jaetulla osastolla yhdessä Baronan kanssa. Osasto löytyy aivan Espanjan osaston vierestä. Muitakin Aurinkorannikon suomalaisia messuilla näkyy, esimerkiksi Fuengirolan kotikoululla on oma osastonsa ja jokunen kiinteistövälittäjäkin on matkustanut messuja varten pohjoiseen.

Jorma Pulkkinen ja Päivi Mäkinen Fuengirola.fi ilosanoman lähettiläinä.
Mitä mieltä olit kirjoituksesta?
  • Erinomainen (0)
  • Mielenkiintoinen (0)
  • Hyödyllinen (0)
  • Tylsä (0)
  • Vanha uutinen (0)