Koronaseuranta Uutiset

Maskipakko tuli voimaan

Turvallisuus edellä. Andalusiassa pidetään tästä päivästä alkaen maskeja aina julkisilla paikoilla liikuttaessa.

Tästä aamusta alkaen Andalusiassa täytyy pitää hengitysmaskia kaikilla julkisilla paikoilla. Enää turvavälin pitäminen ei riitä, maski on oltava kasvoilla jatkuvasti.

 

 

Poikkeuksen sääntöön tekevät urheilusuoritukset. Urheillessa maskia ei tarvitse käyttää. Samoin tilanteet, joissa käyttö on käytännössä mahdotonta, eli ravintolassa ruokaillessa tai juotaessa.

Moni on kysynyt, täytyykö maskia pitää myös rannalla. Virallinen sääntö velvoittaa käytön rannallakin samoin kuin uima-allasalueilla. Uidessa maskia ei sentään tarvitse pitää.

Hieman tulkinnanvaraista on säännöissä oleva poikkeus, jossa puhutaan rannalla paikallaan olemisesta. Tämän voitaneen tulkita tarkoittavan esimerkiksi auringon ottoa. Tähän poikkeukseen tullee vielä tarkennuksia tai sitten poliisin käytäntö näyttää linjauksen.

Maskipakko on herättänyt kummeksuntaa varsinkin alueella vierailevien turistien keskuudessa. Andalusian tartuntaluvut ovat olleet viime aikoina todella matalat. Viranomaiset kuitenkin haluavat tehdä kaikkensa, jottei ns. toinen aalto iskisi alueelle.

Espanjan Aurinkorannikko ja sen suomalaisalueet kuten Fuengirola, Marbella, Torremolinos, Benalmádena ja Mijas kuuluvat Andalusian itsehallintoalueeseen. Aurinkorannikko sijaitsee Málagan provinssissa.

Mitä pidit jutusta?
+1
252
+1
5
+1
8
+1
12
+1
21
+1
44

Kolumnit

Suvi Kauranen

Kalsaripäivä

Aiheutin taannoin jälkikasvulleni häpeän hetkiä tunnustamalla julkisesti, televisoidussa haastattelussa, että sunnuntait...
Kimmo Sahlman

Annus horribilis

Tästä vuodenvaihteesta voisi sanoa, että ojasta allikkoon. Luottavin mielin hyvästeltiin vanha...

Viikon kysymys

Jos kunnallisvaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa