Lukuaika: Marokkolaiset juhlivat voittoa Espanjasta

Marokkolaiset juhlivat voittoa Espanjasta

Marokko kaatoi Espanjan jalkapallon MM-kilpailuissa tiistai-iltana. Espanjan turnaus päättyi siihen, Marokko jatkaa kahdeksan parhaan joukkoon.

Neljännesvälieräottelu Espanjan ja Marokon välillä päättyi jatkoajankin jälkeen 0-0. Marokko voitti lopulta rangaistuspotkuilla maalein 3-0. Marokko pääsee puolivälieriin ja Espanjan MM-turnaus päättyi tähän.

Kuten arvata saattaa, molemmissa jalkapallohulluissa kansoissa ottelu on herättänyt suuria tunteita, joskin varsin vastakkaisia. Aurinkorannikolla tilanteen teki mielenkiintoiseksi se, että alueella on erittäin suuri marokkolaisväestö.

- Mainos -

Marokkolaiset juhlivat voittoa railakkaasti eri puolilla Espanjaa. Myös Aurinkorannikon kaupunkien kaduilla nähtiin karnevaalitunnelmissa juhlivia marokkolaisia. Juhliminen sujui suurelta osin rauhallisesti. Vélez-Málagassa Marokon ja Espanjan joukkueiden välisille kannattajaryhmille syntyi tappelu.

Fuengirolan kaduilla marokkolaistunnelmat olivat riemukkaan riehakkaat, mutta tiettävästi yhteenottoja esimerkiksi espanjalaiskannattajien kanssa ei syntynyt.

Espanjassa asuu virallisten tilastojen mukaan 540.000 marokkolaista, heistä Andalusiassa 152.000. Pelkästään Málagan provinssissa on kirjoilla 33.000 marokkolaista.

Kuvat: Santtu Hyytinen

 

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä tv:n musiikkiohjelma kiinnostaa eniten?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...