Lukuaika: Hyvää itsenäisyyspäivää! Aurinkorannikon juhlaan osallistui runsaasti väkeä

Hyvää itsenäisyyspäivää! Aurinkorannikon juhlaan osallistui runsaasti väkeä

Aurinkorannikon perinteinen itsenäisyyspäivän juhla vietettiin fuengirolan Palacio de la Pazissa tiistaina iltapäivällä. Juhlapuhujana toimi suurlähettiläs Sari Rautio.

Juhlan järjestää Aurinkorannikon suomalaisyhteisöjen neuvottelukunta, tällä kertaa käytännönvastuu oli kulttuuriyhdistys Kalevalla.

Kaleva palasi juhlan ohjelmassa perinteiseen muottiin, eli musiikkia, nuorten ja lasten esityksiä sekä juhlapuheita. Juhlan teemaksi oli tänä vuonna valittu Nuori Suomi.

-Nuorella Suomella tarkoitamme sitä, että Suomi panostaa nuoriin. Se että teemana ovat nuoret ei ole millään tapaa pois sotiemme veteraaneilta, päinvastoin, he loivat nykynuorille mahdollisuuden kansainvälistymiseen, Kalevan puheenjohtaja Hannu Vuori sanoi tervehdyksessään.

Hannu Vuori toi Kalevan tervehdyksen juhlaan.

- Mainos -

Juhlapuheissa tuotiin esiin maailmanhuolia, päällimmäisenä Ukrainan sota. Suomen tilannetta Talvisodassa verrattiin Ukrainan nykytilanteeseen useaan otteeseen.

-Kuten Suomi 80 vuotta sitten, uskon, että myös Ukraina nousee uuteen kukoistukseen ikävän sodan jälkeen, suurlähettiläs Rautio sanoi.

Suomi-Seuran ja ulkosuomalaisparlamentin tervehdyksen juhlaan toi Suomi-Seuran puheenjohtaja Markus Aaltonen.

-Tämä juhla kuvastaa hyvin nykyistä Suomen itsenäisyyttä. Täällä olevilla ihmisillä on vapaus asua kaukana kotimaastaan, mutta myös oikeus palata kotiin, milloin sitä haluavat, Aaltonen sanoi.

Fuengirolan kaupunki kunnioitti Suomen itsenäisyysjuhlaa korkeimmalla tasolla. Premestari Ana Mula toi kaupungin tervehdyksen ja myös apulaispormestari Rodrigo Romero osallistui tilaisuuteen.

Fuengirolan kaupungin tervehdyksen juhlaan toi pormestari Ana Mula. Kaupunki oli hyvin edustettuna, sillä myös apulaispormestari Rodrigo Romero oli paikalla.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön tervehdys ulkosuomalaisille nähtiin videolta.

Klassista ja kevyttä

Kulttuuripuolella juhlan ohjelmassa oli paljon klassista musiikkia ja vastapainona lasten ja nuorten esityksiä, joissa kuultiin rappia ja rokkiakin.

Juhlan avasivat Markus Ollila (piano) ja  tenori Aapo Korhonen esittämällä tunteikkaan ja taidokkaan version Finlandiasta. Muita esiintyjiä olivat Aurinkorannikon kuoro sekä pianisti Elsa Sorvari viulisti Alexandra Blejerun kanssa.

Markus Ollila ja Aapo Korhonen avasivat juhlan.

- Mainos -

Suomalaisen koulun rokkibändi sai kansan taputtamaan vauhdikkaalla Beggin -esityksellään. Lopullisesti juhlaväen sydämet sulatta Noora Karman Talent Schoolin lapset hellyttävillä esityksillään.

Lukion rokkibändin esityksessä oli vauhtia.

Palacio de la Paz oli lähes täynnä. Vain joitain yksittäisiä paikkoja oli vapaana. Yleisö oli silminnähden tyytyväisiä juhlan ohjelmaan. Ainoa nurinan aihe oli hieman epäselvä informaatio lippujen hinnasta. Sekin nurina katosi juhlan korkeatasoisen ohjelman aikana.

Talent Schoolin taaperot koppakuoriastanssin pyörteissä.

Lue myös aiheeseen liittyvä pääkirjoitus: https://fuengirola.fi/2022/01/12/kielen-ja-kulttuurin-juhla/

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...