Malagassa pahin kuivuus 80 vuoteen -maaliskuussa arvioidaan rajoituksia vedenkulutukseen

kuiva maa

Aurinkorannikon kunnat ovat huolissaan viime kuukausien sadepulan aiheuttamasta kuivuustilanteesta. Rajoituksia veden kulutukseen ei vielä olla otettu käyttöön, vaikka joillakin alueilla niitä jo vakavasti harkitaan.

Esimerkiksi Fuente de Piedran, Alamedan, Mollinan ja Humilladeron pormestarit ehdottavat rajoitustoimenpiteiksi ”vesimaksujen nostamista 25 % niille asukkaille, jotka kuluttavat yli 75 kuutiometriä vuosineljänneksessä”.

Viime kuukausina Länsi-Costa del Solin alueella todetut korkeat lämpötilat ja sateiden puuttuminen viittaavat siihen, että hydrografiset* tiedot ovat muuttuneet. Tietojen tarkistusta odotetaan maaliskuussa.

Aluehallinto on ilmoittanut, että jos alueen katsotaan olevan veden vähyyden vuoksi hälytysvalmiudessa, tullaan ryhtymään kuntia sitoviin toimenpiteisiin.

- Mainos -

Itsehallintoalueet tulevat itse päättämään mahdollisesti toteutettavista toimenpiteistä, kuten esimerkiksi juomaveden käytön rajoittamisesta kasteluun tai erilaisista veden säästökampanjoista.

Ennakointi on saanut monet kaupunginvaltuustot suunnittelemaan resursseja ja toimia vesihuollon takaamiseksi ja parantamiseksi.

Benalmádena kertoo omalta osaltaan osoittaneensa yli 12 miljoonaa euroa viimeisten 8 vuoden aikana paikoin yli 40-vuotiaan vedenjakeluverkostonsa kunnostamiseen. Kunnostustyöt ovat parantaneet jakeluverkoston suorituskykyä arvion mukaan noin 80 %.

Tällä hetkellä Malagassa valmistellaan erilaisia toimenpiteitä veden optimoimiseksi ja uusien resurssien hyödyntämiseksi kuivuustilanteen pahentuessa. Vanhoja kaivoja kunnostetaan ja suolanpoistolaitoksia vahvistetaan kuivuuden ehkäisyyn.

Esteponassa on tehty jo vuosia suunnitelmaa, jolla pyritään mm. ehkäisemään veden hävikkiä ja vuotoja. Siellä on käytössä älymittarit vedenkulutukselle, jotka mahdollistavat reaaliaikaisen valvonnan vuotojen tai epäasianmukaisen vedenkäytön havaitsemisen. Tällä viikolla on ehdotettu myös etälukupalvelua yksityishenkilöille.

Maaliskuussa saatavien uusien tulosten valossa siis päätetään mahdollisista toimenpiteistä kuivuuden ehkäisyksi ja vedenjakelun riittämiseksi kullakin itsehallintoalueella.

*Hydrografialla tarkoitetaan vesialueen topografisten ominaisuuksien kartoittamista (syvyydet, vuorovedet, rannikon ominaisuudet ym.). Hydrografian piiriin ei kuulu veden laadun tai koostumuksen tutkiminen. Lähde: Wikipedia.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...