Málagan satamaan asennettiin laite jätteiden keräämiseksi merestä

Imagin-digitaalipalvelualusta on asentanut Málagan satamaan Seabin-nimisen kelluvan merikontin, joka pystyy keräämään merestä 90 000 pussia, 37 700 lasia, 16 500 pulloa ja 166 500 astiaa vuodessa.

Tämä laite on yhdeksäs ”Imagin Seabin” -projektin nimissä asennettu laite. Projekti alkoi lokakuussa 2021 Barcelonan satamassa ja seuraavien kuukausien aikana keruulaite asennettiin kaupunkeihin kuten Valencia, Mahón, Getxo, Gijón, Cartagena, Las Palmas de Gran Canaria ja A Coruña.

Kansainvälinen Blue Carbon Initiative on koordinoitu, maailmanlaajuinen ohjelma, joka keskittyy ilmastonmuutoksen hillitsemiseen rannikko- ja meriekosysteemejä suojelemalla ja oloja ennallistamalla.

Blue Carbonin toimintajohtaja Rubén Valcárcel selitti, että Seabin -laite imee 25 000 litraa vettä tunnissa kaiken ympärillä olevan muovijätteen mukana. Muovijätettä kertyy yleensä 1–2 kiloa päivässä.

- Mainos -

Merenkulkutiimin henkilö vastaa kahden tunnin välein muovien keräämisestä ja viemisestä kierrätysastiaan.

Säiliön sisällä oleva valkoinen sieni imee laivojen päästämät hiilivedyt ja sieni vaihdetaan päivittäin.

” 85 % muovista on kertakäyttöisiä, kuten pulloja tai haarukoita. Muovit pyritään saamaan uusiokäyttöön”, Rubén selitti.

IGY Málaga Marinan pääjohtaja halusi kiittää Imaginia mahdollisuudesta saada tämä uusi laite. Laitteen asentaminen on tärkeä osa erilaisia projekteja, joiden tarkoitus on parantaa Málagan kestävää kehitystä.

”Tällä osoitamme sitoutumisemme ympäristöön ja lisäämme tämän projektin muihin jo olemassa oleviin hankkeisiin” johtaja sanoi. Muita projekteja ovat mm. sataman sähköistäminen ja jäteveden keräysjärjestelmä, jotta laivat eivät laskisi jätevesiään avomerelle.

Lisäksi tämä projekti liittyy Puerto Verde -aloitteeseen, joka on jo edennyt vaiheisiin 1 ja 2 ja jota parannetaan edelleen neljännesvuosittaisilla analyyseillä Málagan vesien laadun ja saastumisen tason selvittämiseksi.

”Meillä on yksi Espanjan kestävimmistä satamista ja yksi puhtaimmista vesistä”, sanoi satamaviranomaisen puheenjohtaja Carlos Rubio.

Kaupunginvaltuuston valtuutettu Rosa Sánchez halusi kiittää ja muistuttaa kuinka paljon työtä tämän kaltaisten hankkeiden parissa tehdään, jotta kaupunki on yhä lähempänä urbaania ja kestävää kaupunkimallia.

- Mainos -

Artikkelin kirjoittaja

Niina Sinisalo
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...