Málagan ruokafestivaali tarjoaa erilaisten makujen lisäksi musiikkia, ruoanlaittokursseja sekä -näytöksiä.
Málagan ruokafestivaali, Málaga Gastronomy Festival, järjestetään jo 5:nnen kerran.
Festivaali koostuu lähinnä andalusialaisista annoksista, mutta tämän vuoden erikoisuus on Baskimaasta tulevat maut.
Ruokien maistelun ja näytösten välissä voi tutustua tarkemmin paikallisiin makuihin esimerkiksi cavasta olueen tai lihasta leivonnaisiin osallistumalla erilaisille kursseille.
Esimerkiksi torstaina kello kahdeksalta on mahdollisuus opetella yhdistämään erilaiset viinit erilaisiin juustoihin, kun taas perjantaina kello 17.45 järjestettävä valokuvauskurssi on niille, jotka aloittavat ruokailun lataamalla kuvan annoksestaan Instagramiin.
Festivaaleilla voi myös seurata ammattikokkien työskentelyä. Paikalla on muun muassa Górdobassa yhden Michelin tähden ravintolaa pyörittävä Kisko García ja Benito García, jonka ravintola El Bardal Rondassa sai viime vuonna yhden Michelin tähden sekä monia muita huippukokkeja.
Kurssien, esitysten ja ruokien lisäksi festivaaleilla on runsas musiikkitarjonta.
Festivaali alkaa Plaza de la Marinalla torstaina klo 12.45 ja jatkuu aina sunnuntai-iltapäivään asti.
Mika Heikkilä
Lisätietoa ja aikataulut löydät täältä.