Lukuaika: Málagan pormestari toivoo baarikansalta hiljaisempaa ääntä

Málagan pormestari toivoo baarikansalta hiljaisempaa ääntä

Varo korottamasta ääntäsi, kun kuljet Málagan Mitjana-aukiolla tai muualla keskustan yöelämän alueilla.

Malagan pormestari Francisco de la Torre vaatii jälleen ihmisiä opettelemaan puhumaan hiljaisella äänellä, ratkaisuna meluun Plaza Mitjanalla ja muilla yöelämän alueilla.

Yksi syy pormestarin huoleen kovaäänisestä puheesta drinkkien nauttimisen ohessa lienee se, että Andalusian korkein oikeus (TSJA) ratifioi kaupunginvaltuustoa vastaan ​​annetun tuomion Marqués de Vadillo -aukion (Mitjana) baarien meluisuuden vuoksi.

Andalusian korkein oikeus tuomitsi konsistorialle 13 440 euron vuosikorvauksen kullekin melusta valittaneelle, tuomion antamisesta siihen asti, kunnes meluhäiriöongelma on saatu täydellisesti ratkaistua.

- Mainos -

Pormestari on huomauttanut, että konsistoria pyrkii vähentämään melua.

”Kuntatasolta määrätyt sakot motivoivat ympäristömelua aiheuttavien toimipaikkojen häätämiseen.” pormestari pohti. Hän painotti, että työtä ympäristömelun poistamiseksi on jatkettava.

Pormestari haluaa kuitenkin pitää oven auki vuoropuhelulle alueen asukkaiden kanssa. Hän korosti, että kaupunki etsii erittäin aktiivisesti tasapainoa melutason alentamiseksi ja toisaalta ”elävän ja dynaamisen” kaupunkielämän välillä. Työssä ympäristömelun poistamiseksi painotetaan myös kansalaiskasvatukseen.

”Kun olemme olosuhteissa, joissa on paljon ympäristömelua, korotamme helposti ääntämme saadaksemme itsemme kuulluiksi. Jos puhuisimme hiljaa, meidän olisi helpompi ymmärtää toisiamme”, pormestari neuvoi.

De la Torre on korostanut tarvetta opetella ”puhumaan hiljaa” muistuttaen, että ”on maita, joissa ihmiset pystyvät nauttimaan muutaman juoman ja silti puhumaan pehmeästi ”.

Lisäksi pormestari muistutti, että ”kolmen ihmisen keskustelu normaalilla äänellä aiheuttaa jo 55 desibeliä”. Siksi hän arvostaa hiljaisemmalla äänellä puhumista. ”Sillä on suuri arvo ja meidän on pyrittävä siihen”, mutta pormestari toki tunnusti sen saavuttamisen vaikeuden.

Artikkelin kirjoittaja

NiinaSinisalo
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...