Matkailu

Málagan pääsiäiskulkueet liikkeelle perjantaina – lue viikonlopun sääennuste

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Kulkueiden etenemistä Málagan pääkaupungin keskustassa voi seurata iltapäivästä aamuyöhön asti. (Kuvat: Mika Heikkilä)

Málagan pääkaupungissa alkaa perjantaina runsaan viikon kestävä pääsiäisviikko.

Málagan pääkaupungissa alkaa perjantaina kymmenen päivää kestävä pääsiäisviikko.

Pääsiäisviikolla Málagan keskusta on kansoitettu eri veljeskuntien tronoista eli valtaistuimista, joita kantavat sadat ihmiset. Tronojen edessä ja jäljessä kulkee suuri joukko muusikoita sekä veljeskunnan väreihin pukeutuneita suippolakkisia miehiä, naisia, poikia ja tyttöjä.

Vanhin veljeskunta

Málagan vanhimpana veljeskuntana pidetään Archicofradía de la Santa Vera+Cruz. Heidän toiminnastaan löytyy dokumentteja jo vuodelta 1505, mutta asiantuntijoiden mukaan veljeskunta on syntynyt jo 1400-luvun lopulla. Veljeskunnan tronon tunnistaa ristillä kuolevasta Jeesuksesta.

  Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Eri veljeskunnilla on erilaiset asusteet.

Archicofradía de la Santa Vera+Cruz yhdistyi vuonna 1980 kolmen muun veljeskunnan kanssa. Heidät tunnetaan nykyisin nimellä Las Reales Cofradías Fusiodades.

Fuengirolasta Málagaan pääsee parhaiten lähijunalla. Ne kulkevat pääsiäisviikolla ympäri vuorokauden. Aikataulun voi tarkistaa tästä.

Autoilijoiden kannattaa jättää suosiolla ajoneuvo kauas Málagan keskustasta, koska Centro Histórico ja sen lähialueiden kadut on suljettu yksityisautoilulta lähes koko ajan.

Lämmintä päälle

Viikonloppuna on hyvä pukeutua lämpimästi, sillä maakunnan ylitse virtaava kylmärintama pitää huolen, ettei lämpötila nouse yli 17 asteen. Illaksi ja yöksi lämpötila laskee lähelle kymmentä astetta.

Perjantai (Viernes de Dolores) näyttäisi olevan pilvinen. Illaksi ja yöksi on odotettavista sadekuuroja.

Lauantaina (Sábado de Pasión) aurinko paistaa aamupäivästä, mutta se ei riitä nostamaan lämpötilaan. Iltapäivällä aurinko peittyy pilviverhoon ja kova luoteistuuli saa ilman tuntumaan entistä kylmemmältä.

Palmusunnuntaina (Domingo de Ramos) alkaa Suomen pääsiäisviikko. Päivästä on tulossa puolipilvinen. Sateen mahdollisuus kasvaa iltapäivällä. Tuuli tyyntyy, mutta lämpötila alkaa nousta vasta viikonlopun jälkeen.

Lähde: Foreca

Mika Heikkilä

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Asiasanat

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa