Uutiset

Espanjassa kadonnut tyttö: Minua pyydettiin prostituoiduksi!

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Jessica Mäntyniemi eli rahattomana viikon Málagan pääkaupungissa, mutta selvisi vahingoittumattomana kiirastulesta. (Kuvat: Mika Heikkilä)

Aurinkorannikolla viime viikolla kadonnut ja alkuviikosta löytynyt tyttö on hyvässä kunnossa.

Aurinkorannikolla viime viikolla kadonnut ja alkuviikosta löytynyt tyttö on hyvässä kunnossa.

Viime viikon lopulla Facebookissa levisi viesti, että Aurinkorannikolla on kadonnut 22-vuotias porilainen Jessica Mäntyniemi. Hänen äitinsä Sari Mattila oli huolestunut tyttärestään viimeisestä viestistä.

Viestissä luki: ”JOKU VARASTI MUN PASSIN JA LAUKUN JA RAHAT JA PUHELIME ne suuttu kun halusin lahtea Suomeen. Lippukin siel kannykas. Mita ma teen?”

Mäntyniemi kertoo nyt Fuengirola.fi-lehden ja Seiskan yhteishaastattelussa, miten asiat etenivät siihen pisteeseen, että nuorta naista etsittiin vapaaehtoisten voimin.

– Olin tullut lomalle Espanjaan neljä kuukautta aikaisemmin. Vietin aikaani täällä, Murciassa ja Marokossa, Mäntyniemi kertoo.

– Olin saapunut pari päivää ennen ”katoamistani” ystäväni luo Málagaan La Palmillan kaupunginosaan, jossa olin vieraillut viidesti viimeisen kahden vuoden aikana.

La Palmillan asuinalue sijaitsee Espanjan La Ligassa pelaavan Málaga CF:n kotistadionin La Rosaledan pohjoispuolella.

– Olin siellä juhlimassa ystävieni kanssa. Minä en ollut koskaan aikaisemmin kuullut, että alue olisi tavallista vaarallisempi. Omasta mielestäni siellä on rennompi meininki ja enemmän ulkomaalaisia, Mäntyniemi kertoo.

Revittiin mekko päältä

Puolitoista viikkoa sitten lauantain vastaisena yönä Mäntyniemi oli baarissa, kun joku vei yllättäen pöydältä hänen laukkunsa.

– Lähdin miehen perään, mutta yhtäkkiä minut piiritettiin. Useat miehet repivät mekkoani ja ottivat minusta kuvia. Passi ja lompakko menivät jo laukun mukana, mutta puhelin vasta, kun minulta vietiin takki. Onneksi kaverini tuli paikalle ja puolusti minua, Mäntyniemi kertoo vähän yli kolmekymppisestä marokkolaisesta Hichamista.

Mäntyniemen mukaan helvetti lähti irti, kun hän kertoi aikaisemmin päivällä ”ystävälleen” Bashirille, että hän on lähdössä Suomeen isoisoäitinsä hautajaisiin.

– Myöhemmin samana iltana minulta vietiin kaikki, enkä ole myöskään sen jälkeen nähnyt Bashiria. Bashir halusi kanssani naimisiin, mutta en tietenkään suostunut siihen, Mäntyniemi kertoo 38-vuotiaasta marokkolaisesta miehestä.

– Olisiko tullut mustasukkaiseksi, Mäntyniemi miettii.

  Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Jessica kiittää äitiään Sari Mattilaa, että hän alkoi etsiä tytärtään, vaikka onkin täysi-ikäinen.

Nuori nainen jäi kadulle, mutta Mäntyniemi sai joltain tuntemattomalta naiselta lainaksi puhelimen, että hän voi viestittää pikaisesti äidilleen. Äiti mietti muutaman päivän laittaako hän julkisen etsintäkuulutuksen tyttärestään somen kautta vai ei.

– Jessica on kuitenkin aikuinen nainen, äiti Sari Mattila toteaa.

– Onneksi olin sanonut äidilleni, että jos minusta ei kuulu mitään viikkoon, niin ala sitten etsimään, koska olen aina Facessa (Facebook) tai Instassa (Instagram).

Rahattomana Mäntyniemi päätyi asumaan uusien tuttaviensa luokse. Hän maksoi ruokansa tiskaamalla ystävänsä baarissa.

– Se ei minua haitannut, koska tiskaaminen oli hauskaa.

Ehdotettiin huoraamista ja huumeita

Mutta sitten tilanne alkoi kärjistyä. Ensin 45-vuotias marokkolainen nainen Fatima ehdotti, että Mäntyniemi alkaisi prostituoiduksi.

– Hänen mielestään minun pitäisi pyytää rahaa seksistä. Hän imarteli minua ja kutsui tyttärekseen, mutta samalla halusi parittaa minua. En tietenkään suostunut siihen, Mäntyniemi kertoo.

  Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Jessica ei missään vaiheessa suostunut hyväksikäytettäväksi, vaikka välillä hieman pelotti.

Rahatonta nuorta naista yritettiin käyttää hyväksi myös muulla tavalla.

– Marokkolaiset mafiosot ehdottivat, että alkaisin salakuljettaa huumeita Afrikasta Espanjaan. En suostunut siihenkään, Mäntyniemi sanoo.

Pelottiko sinua missään vaiheessa?

– Jossain kohtaa aloin ihmetellä, miksi entiset ystäväni alkoivat käyttäytyä minua kohtaan aggressiivisesti. Olin kuitenkin vieraillut La Palmillassa useasti aiemmin, Mäntyniemi toteaa.

Suomalaisessa mediassa kerrottiin jo maanantaiaamuna, että Mäntyniemi on löydetty, mutta nuoren naisen mukaan hän ei tiennyt asiasta mitään.

– Sain kuulla vasta tiistaina, että minua etsitään somen kautta, ja että äitini on Espanjassa. Pyysin lainaksi 50 senttiä, että pääsen internet-kahvilaan katsomaan nettiä. Silloin vasta tajusin, mistä on kyse, Mäntyniemi kertoo.

Miten joku voi kertoa julkisesti, että sinut on löydetty, vaikka et itse tiennyt siitä mitään?

– Minusta oli otettu kuva ja näytetty sitä jollekin toiselle henkilölle, joka varmisti, että olen kuvassa.

Costan Enkeleiksi kutsuma ryhmittymä kertoo löytäneensä Mäntyniemen ja laittaneensa marokkolaisen hakemaan nuoren naisen pahamaineisesta kaupunginosasta. Fuengirola.fi:n ja Seiskan yhteistoimitus ei saanut kiinni Costan Enkeleiden edustajaa.

Kuka oli se marokkolainen, joka median mukaan haki sinut lähiöstä?

– Ei se ollut kukaan marokkolainen. Äitini haki minut sieltä. Kun kuulin hänen olevan Espanjassa, niin laitoin äidilleni viestin, että nähdään samassa kahvilassa kuin puolitoista vuotta sitten, Mäntyniemi kertoo.

Costan Enkelit auttoivat joka tapauksessa paikantamaan Jessican hänestä otetun valokuvan perusteella.

Lentoliput tuntemattomalta

Mäntyniemen äiti Sari Mattila vahvistaa tyttärensä kertomuksen.

– Onneksi sain rahaa lentolippuihin ja pääsin hakemaan tyttäreni turvaan. Jessican piti päästä isoisoäitinsä hautajaisiin. Hän kysyi minulta vielä viikkoa ennen kuolemaansa, että onhan Jessicalla kaikki hyvin, Mattila kertoo.

Mäntyniemi sanookin, että pahimmalta kaikessa tuntuu se, ettei hän päässyt rakkaan isoisoäitinsä hautajaisiin.

Niin äiti kuin tytär haluavat kiittää henkilöä, joka lahjoitti heille rahat lentolippuihin.

– Hän ei halua julkisuutta, mutta hän toivoo, että ihmiset välittäisivät enemmän toisistaan, äiti ja tytär sanovat.

Mika Heikkilä

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa