Málagan konsulaatit ovat esillä Fuengirolan rantakadulla

Fuengirplan Paseo Marítimon varrella on maaliskuun lopusta alkaen ollut näyttely, joka esittelee provinssin 400-vuotista historiaa kansainvälisyyden ja erityisesti konsulaattien saralla.

Jokaiselle nykyään Aurinkorannikolla asuvalle tai täällä vierailevalla lienee päivänselvää, että kyseessä on nykyään yksi kansainvälisimmistä ja monikansallisimmista alueista koko maailmassa. Katsaus Málagan provinssin historiaan kuitenkin paljastaa, etteivät kansainväliset suhteet Málagan ja muun maailman välillä ole suinkaan pelkkää nykyaikaa.

Aurinkorannikon konsulaattien ylivoimainen ikäpresidentti on Tanska, jonka ensimmäinen edustusto alueelle perustettiin jo vuonna 1641.

Ensimmäinen ulkomainen konsulaatti avattiin Málagaan jo vuonna 1641. Kyseessä oli Tanskan konsulaatti, ja siitä lähtien Tanskalla on ollut virallinen edustusto Aurinkorannikolla, pian siis jo 400 vuoden ajan.

Lähes 50 konsulaattia

- Mainos -

Tällä hetkellä Málagan provinssissa on peräti 48 valtion konsulaatit. Näistä 34 sijaitsee Málagan kaupungissa ja loput 14 muualla provinssissa. Joukossa on niin pääkonsulaatteja, kunniakonsulaatteja kuin konsuliedustustojakin.

Fuengirolassa konsulaatteja on tällä hetkellä kuudella maalla: Tanskalla, Norjalla, Islannilla, Irlannilla, Yhdysvalloilla ja Perulla.

Suomen edustusto Aurinkorannikolta on löytynyt jo reilun sadan vuoden ajan.

Näiden konsulaattien toimintaa valotetaan nyt näyttelyssä, joka kantaa nimeä 400 años de historia del cuerpo consular de Málaga (400 vuotta Málagan konsulaattien historiaa). Näyttely koostuu 24 isosta infotaulusta, joiden kummallakin puolella esitellään yhden maan konsulaattihistoriaa Aurinkorannikolla.

Tauluista löytyy mm. historiallisia päivämääriä, Espanjan ja kyseisen maan välistä liittoa koskevia tärkeitä tapahtumia ja luetteloja konsuleista, jotka ovat johtaneet edustustoja alusta alkaen tähän päivään asti.

Taulut on kirjoitettu sekä espanjaksi että kyseisen maan omalla kielellä, jotta mahdollisimman moni voisi hyötyä näyttelystä.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Janne Leipijärvi, kuvat: Janne Leipijärvi
Mainos
Jatka lukemista