Málagan bussisektori tarjoaa kalustoaan käyttöön avustusten viemiseksi ja ukrainalaisten pakolaisten kuljettamiseksi

bussimatka

Málagan provinssin kuljetus- ja toimitusliitto APETAM on vedonnut kaikkiin linja-autoyhtiöihinsä, jotta ne osallistuisivat Málagan provinssiin saapuvien ukrainalaisten kuljetuksiin.

”On tärkeää, että emme pysy välinpitämättöminä, vaan teemme aktiivista yhteistyötä kaikkien mahdollisten tahojen kanssa lieventääksemme tämän Ukrainan kansalle tuhoisan sodan seurauksia”, liiton johtaja Vázquez Olmedo painottaa.

Provinssin kuljettajien yhdistys neuvottelee viranomaisten kanssa avustus- ja kuljetusmatkojen koordinoinnista. Myös yksityisiä tahoja on mukana.

Vaikka liikevoittoa ei kuljetuksilla tavoitellakaan, niin pitkän matkan kustannukset ovat niin suuret, että matkaa järjestäviltä viranomaisilta ja muilta tahoilta odotetaan kustannuksiin osallistumista.

- Mainos -

”Olemme valmiita ponnistelemaan, mutta emme voi vastata koko matkan kustannuksista”, liiton johtaja Vázquez Olmedo sanoo.

Málagan liikenneyhdistyksen linja-autoja kuskeineen on tarkoitus tarjota viranomaistahojen hyödynnettäviksi.

Vázquez Olmedo näkee, että ”näillä kuljetuksilla on oltava kaksisuuntainen funktio. Yhteen suuntaan toimitetaan mahdollisimman suuri määrä tarvikkeita rajalle Ukrainaan vietäviksi -ruokaa, vaatteita, lääkkeitä ja toiseen suuntaan otetaan kyytiin mahdollisimman monta ihmistä Málagaan tuotaviksi.

”On tärkeää, että kun ukrainalaiset saapuvat Málagaan, kaikki on koordinoitu etukäteen; oleskelu, majoitus, ylläpito… On monenlaisia tarpeita ja on välttämätöntä, että meillä on kaikki nämä elementit valmiina jo ennen projektin aloittamista”, Apetamin johtaja Vázquez Olmedo huomautti lausunnossaan.

Andalusia on varannut 1 209 paikkaa Ukrainasta tulevien pakolaisten vastaanottoon. Málagassa asuu jo ennestään 11 500 rekisteröityä ukrainalaista.

Ukrainalainen Costa del Sol-yhdistys, Maydan Málaga, on avannut verkkosivuston ja puhelinnumeron (690 156430) yhdessä Ukrainan Málagan konsulaatin ja Punaisen Ristin kanssa, jotta málagalaiset voivat avustaa Ukrainasta tulleita pakolaisia ja myös heitä, jotka eivät voi tai halua palata Aurinkorannikolta Ukrainaan.

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...