Mainio maksa

Rasvainen maksasairaus on yleistymässä nykyaikaisissa yhteiskunnissa, ja se vaikuttaa 25 prosenttiin maailman väestöstä. Lisäksi se liittyy joihinkin patologioihin, kuten liikalihavuus, tyypin 2 diabetes ja erilaiset häiriöt, joille on tunnusomaista veren insuliiniresistenssi.

Maksalla on monta elintärkeää tehtävää, joista tässä muutamia:

Maksa muokkaa ja jalostaa ruoansulatuksen tuomat eri aineet elimistölle sopivaan muotoon, ja osallistuu myös aineenvaihdunnan säätelyyn.

Maksa huolehtii veren hyytymisjärjestelmästä ja osallistuu elimistön immuuni puolustukseen tautien ehkäisyssä.

- Mainos -

Maksa varastoi tärkeitä hivenaineita ja vitamiineja sekä osallistuu elimistön energiatalouden säätelyyn esimerkiksi ohjaamalla energian varastointia ja käyttöönottoa.

Maksa tuottaa elimistölle tarpeellisia valkuaisaineita ja rasvoja, osallistuu sokeriaineenvaihduntaan, erittää sappinestettä ruuansulatuksen tarpeisiin ja myös poistaa tai tekee vaarattomaksi vaarallisia aineita kuten alkoholia, kemikaaleja, muita vieraita aineita ja elimistön itsensä tuottamia haitallisia aineenvaihduntatuotteita.

Berberiini on keltainen, kitkerä aine, jolla on voimakas rasvaa polttava ja ruokahalua vähentävä vaikutus.

Berberiini auttaa hallitsemaan kohonnutta verensokeria, kolesterolia ja muita veren rasvoja. Berberiinistä voi olla siten hyötyä monien sairauksien ehkäisyssä ja täydentävässä hoidossa: diabetes, sydän- ja verisuonitaudit, alkoholista riippumaton rasvamaksa, maksakirroosi (maksafibroosi), hiivatulehdus, masennus, suolistotulehdus (colitis), syöpä sekä nivelrikko ja nivelreuma.

Berberiini sopii hyvin yhteen lähes kaikkien lääkkeiden kanssa, eikä se aiheuta lääkkeille ominaisia sivuvaikutuksia. Berberiini tehostaa erityisesti diabetes-, kolesteroli- ja sienilääkkeiden vaikutusta, jolloin niiden tarve ja sivuvaikutusten riski pienenevät. Kaiken lisäksi berberiini auttaa laihtumisessa ja painonhallinnassa.

”Berberiini alentaa kohonnutta kolesterolia keskimäärin 30 %, LDL-kolesterolia 25 % ja triglyseridejä 35 %”, kirjoitti laatulehti Nature Medicine jo vuonna 2004. Useat uudet raportit ja käytännön kokemus vahvistavat nämä havainnot.
Berberiini on yhtä tehokasta kuin kolesterolia alentavat statiinit, mutta ilman niille ominaisia sivuvaikutuksia.

Berberiini suojaa monin tavoin sydäntä ja verisuonia, mikä on erityisen tärkeää ylipainoisille diabeetikoille. Berberiini ehkäisee ja hoitaa sydämen vajaatoimintaa ja lisää potilaiden suorituskykyä.

Rasvamaksa on yleinen diabeetikoilla ja ylipainoisilla ihmisillä.

- Mainos -

Tehokas ja turvallinen päiväannos on 1–1,5 grammaa. Berberiini ei rasita maksaa, vaan suojaa sitä monilta lääkkeitä ja erilaisilta myrkyiltä.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Sami Lindberg, Anni's Vital Shop
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä on paras kesälomakuukausi?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...