Koronaseuranta Uutiset

Madridissa eletään epätietoisuudessa

Siirrytäänkö Madridissa tulevana viikonloppuna rajoittamaan tiukasti ihmisten liikkumista vai ei?

 

Espanjan pääkaupungissa Madridissa ja sen ympäristössä eletään parhaillaan epävarmuudessa sen suhteen, miten alueella saa viikonloppuna liikkua. Aiemmin keskiviikkona Madridin itsehallintoalueen apulaisterveysjohtaja Antonio Zapatero ehti jo ilmoittaa, että joillain alueilla on pakko siirtyä tiukkoihin liikkumisrajoituksiin, jotta koronaviruksen leviämistä voitaisiin hidastaa.

Myöhemmin samana päivänä tuli julki kuitenkin myös toisenlasista tietoa. Madridin itsehallintoalueen johtajan Isabel Díaz Ayuson lähipiiristä kiirehdittiin kertomaan lehdistölle, että mistään rajoituksista ei ole vielä päätetty, eikä päätetäkään ennen perjantaita.

Lähteiden mukaan Madridin pahentuneen koronatilanteen varalle on useita eri suunnitelmia. Myös liikkumisrajoitukset ovat näiden mahdollisuuksien joukossa. Sen lisäksi tapetilla on ollut muun muassa tehohoitopaikkojen lisääminen sairaaloissa, liike- ja majoitustilojen käyttökapasiteetin laskeminen ja kokoontumisten henkilömäärien rajoittaminen.

Tiistaina julkistetuissa tilastoissa Madridin alueella oli viimeisen kahden viikon aikana todettu yli 651 uutta koronatartuntaa 100.000 asukasta kohti.

Mitä pidit jutusta?
+1
36
+1
1
+1
2
+1
2
+1
34
+1
5

Kolumnit

Pääkirjoitus

Kenen siivellä?

Finnair ilmoitti viikko sitten vähentävänsä lentovuorojaan entisestään lokakuusta alkaen. Ikävästi leikkaukset...

Viikon kysymys

Jos kunnallisvaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa