Maajoukkuelupaukset leirillä Costalla

Yleisurheilun heittolajien maajoukkuelupaukset saapuivat kolmen – neljän viikon leirille Aurinkorannikolla.

Fuengirolan katukuvassa on viime viikkoina näkynyt atleettisia voimanpesiä, kun Suomen yleisurheilumaajoukkueiden eri-ikäiset nuoret heittäjälupaukset ovat kulkeneet pitkin katuja.

Nuorten maajoukkueen kuulan lajivalmennuksesta vastaava Mika Lönnblad toi perinteiseen tapaan Aurinkorannikolle noin parikymmentä nuorta kolmen – neljän viikon mittaiselle kevätleirille.

Mukana on pari todella kovan luokan urheilijaa.

– Kuulantyöntäjä Arttu Korkeasalo on superlupauksemme ja Senja Mäkitörmä (kuula) jäi SM-hallikisoissa vain 23 senttiä kesän EM-kisojen karsintarajasta, Lönnblad kertoo.

- Mainos -

Korkeasalo, 18, voitti15-vuotiaana kultaa Georgiassa European Youth Olympic Festival -kisoissa. 16-vuotiaana hän oli alle 18-vuotiaiden EM-kisoissa neljäs.

Tämän vuoden päätavoite on Tampereella Ratinan stadionilla käytävät alle 20-vuotiaiden MM-kisat.

-Viime vuonna olin nuorten EM-kisoissa kymmenes, Korkeakoski sanoo.

Mäkitörmän päätavoite on EM-kisoissa. Hän paransi talven aikana ennätystään 97 sentillä.

– Kisakausi on vasta alkamassa. EM-raja ylittyy kesän aikana. Tekniikka ja vire on kohdallaan, viime vuoden Kalevan kisojen kakkonen kertoo.

Nuoret on jaettu kahteen ryhmään. Molempiin ryhmiin kuuluu kuulantyöntäjiä ja kiekonheittäjiä. Heidän lisäksi toisessa ryhmässä on myös yksi keihäänheittäjä.

Vaikka nuoret kuuluvat tai ovat kuuluneet eri ikäluokkien maajoukkuerinkeihin, niin kyseessä on omaehtoinen leiri, jonka kustannuksista vastaa joko urheilija itse, sponsori tai seura.

Lajiharjoitukset vedetään normaalisti Torremolinosin yleisurheilukentällä ja perusharjoitteet Mijasin Hipódromolla.

- Mainos -

Mika Heikkilä

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...