Luontoliikunta

Kävely ja luonnossa liikkuminen ovat edullista hyvinvoinnista huolehtimista. Nyt kun kelit ovat viilenneet sopivasti, on mukava lähteä patikointiretkelle vuoristoon.

Riippuen patikointireitin pituudesta, yleensä matkaan lähdetään jo hyvissä ajoin aamulla. Reittejä löytyy pitkin poikin Andalusiaa, mutta ehkä ainakin useimmalle Fuengirolassa asuvalle, tutuimmat reitit sijoittuvat Mijakseen ja kaikkihan ovat vähintäänkin kuulleet Antennivuoren huiputuksesta.

Minulle patikointi on muutakin kuin vain itse reitti. Se alkaa jo kotoa valittaessa vaatetusta ja eväitä pakaten reppuun. Ai kun ihanaa olisi juoda kahvit termarista ja siihen oheen vaikka kunnon ruisleipä. Tämä kuulostaisi mukavalta erityisesti silloin kun on hieman päässyt kylmettymään tuulisena päivänä ylhäällä vuorilla. Entäpä mikä sinua houkuttelisi? Pukeutumista kannattaa miettiä kunnolla, varsinkin jos on pidemmästä reitistä kyse, sillä kelit voivat vaihdella paljonkin matkan varrella.

- Mainos -

Luonnossa liikkuminen rauhoittaa ja laskee stressitasoja. Erityisesti silloin kun on matkalla kaikkien aistien kanssa. Voihan reitin käydä läpi myös suoritusmielessä, mutta itse pidän rauhallisesta tahdista jolloin kerkeää ihailemaan maisemia ja aistimaan ympärillä olevaa täysin sydämin. Luonnon tuoksut, erityisesti sateen jälkeen, ovat mitä upeimmat.

Itse tykkään kuvata reiteillä. Kuvia voi olla useita samasta maisemasta, mutta hieman vain eri kuvakulmasta. Harmi vain että kuviin ei useinkaan saa sitä samaa tunnelmaa ja maisemaa jonka silmät näkevät. Omille verkkokalvoille piirtyneen maiseman kun niin mielellään jakaisi myös muiden kanssa. Muistathan kuitenkin olla varovainen kuvatessasi poluilla, sillä vieressä voi hyvinkin olla äkkijyrkänne pitkine pudotuksineen.

Erityisesti pidemmillä ja paljon nousua sisältävillä reiteillä jalat todennäköisesti väsyvät joten reitti kannattaa valita oman kunnon mukaan. Usein tulee myös hieman käveltyä harhaan, joten tähänkin kannattaa varautua tietoisesti. Vaikka reitiltä olisi hieman eksyttykin, olen silti aina ollut onnellinen saadessani nauttia tästä hyvänmielen liikunnasta.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Riina Leppäkangas/Personal Trainer ja psyykkinen valmentaja
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...