Lukuaika: Lomakodin omistaja järkyttyi: yli 70 000 euron vesilasku

Lomakodin omistaja järkyttyi: yli 70 000 euron vesilasku

Vesisota riehuu pienessä La Viñuelan andalusialaiskylässä Espanjan Aurinkorannikolla, kun asukkaat ovat saaneet järkyttävän suuria vesilaskuja kunnalta.

La Viñuelan kylä sijaitsee La Axarquían alueella Málagan maakunnassa, noin 45 kilometrin päässä Málagan kaupungista. Parin tuhannen asukkaan kylä kohoaa reilun 160 metrin korkeudessa merenpinnan yläpuolella.

Noin kaksi vuotta sitten kylän asuntoihin ja taloihin asennettiin uudet vesimittarit. Kylässä asuu sekä espanjalaisia että ulkomaalaisia, joilla on viehättävässä miljöössä lomakoti.

Nyt kylän asukkaat ovat kokeneet melkoisia järkytyksen tunteita, kun vesilaskun lukemat ovat roiskuneet pahemman kerran silmille.

- Mainos -

”Olisimme siis kuluttaneet 1,5 miljoonaa litraa vettä 90 päivässä” –kakkoskodin omistaja äimistelee

Muuan brittiläinen kakkoskodin omistaja kertoo saaneensa yli 73 000 euron vesilaskun.

– Asuntomme on vuokrattu kesän aikana ja käymme siellä itse noin kuudesta kahdeksaan viikkoa vuodessa. Meillä uusin lasku oli 73 640,76 euroa eli sen mukaan olisimme siis kuluttaneet yli puolitoista miljoonaa litraa vettä 90 päivässä, nainen hämmästeli SUR-medialle.

Lue myös: Fuengirolalaisilla Aurinkorannikon pienimmät vesilaskut

120 kiinteistönomistajaa ihan hiilenä

Kylän asukkaat uhkaavat nyt ryhtyä toimiin, jos kunnan viranhaltijat eivät löydä vastauksia siihen, miksi jotkut asukkaat ovat joutuneet poikkeuksellisen suurien vesilaskujen maksumiehiksi.

Noin 120 espanjalaista ja ulkomaalaista kiinteistönomistajaa on saanut liian korkeita laskuja ilman selityksiä kunnalta.

Asukkaat uskovat, että vastikään asennetut uudet mittarit voivat olla syyllisiä ja että viimeaikaiset vesikatkot ovat päästäneet ilmaa järjestelmään, mikä tuottaa virheellisiä lukemia.  Asukkaista koostu ryhmä ”etsii alan insinööriä” auttamaan ongelman kanssa.

La Viñuelan kiinteistönomistajat valittavat myös, etteivät pääse asialliseen puheyhteyteen kunnan kanssa.

– He eivät olleet avoimia keskustelulle, yksi asukas kuvaili.

- Mainos -

– Heidän asianajajansa ehdotti, että joku varastaa vesimme. Mutta meidän asiantuntijamme tyrmäsi sen väitteen mahdottomana.

Lue myös: Kuivuuden päättymiseksi vaadittaisiin ennätyssateet

La Viñuelan kylän keskustaa Espanjan Andalusiassa.

Rouvalle roiskahti 25 000 euron vesilasku

Paikallismedian haastattelema toinen kylän asukas kertoo saaneensa vuoden 2022 kolmannelta neljännekseltä messevän 25 000 vesilaskun, joka hänen mukaansa tosin saapui vasta vuotta myöhemmin.

Rouvalla on ollut ilo vastaanottaa myös 14 500 euron lasku vuoden 2023 toiselta vuosineljännekseltä.

– Sen sijaan laskumme viime vuoden ensimmäisellä neljänneksellä ja toisella neljänneksellä olivat  vastaavasti 12 ja 40 euroa, asukas ihmetteli.

Kylän entinen pormestarikin on kummeksunut lukuja. Hän on kehottanut ainakin peruuttamaan suoraveloitusmaksut, koska ”hyvityksen saaminen voi kestää kuukausia tai vuosia”.

 

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Fuengirola.fi
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...