Linda Lampenius harmittelee: ”Joudumme myymään Aurinkorannikon unelmakotimme” – jättiremontti Espanjassa valmistui juuri

Viulisti Linda Lampenius viettää perheineen kesän Espanjan Aurinkorannikolla, mittavasta remontista juuri valmistuneessa upeassa huvilassaan. Aviomiehen urahaave pakottaa perheen luopumaan miljoonavillastaan. 

Jari Peltomäki
Jari Peltomäki
6 min lukuaika
Linda Lampenius viettää kesää Espanjan Aurinkorannikolla perheensä hulppeassa huvilassa. – Puutarhanhoitoa rakastava Martin-mieheni aikoo möyriä pihalla ja laittaa paikat kuntoon. Lapset nauttivat altaasta ja minä perheen yhteisestä laatuajasta, viulistikaunotar suunnittelee. Lindan kuva: Mikael Sjöberg.

Ruotsissa yli 20 vuotta asunut, kansainvälisestikin menestynyt viulisti Linda Lampenius, 54, on suomalaisille tuttu muusikko, jonka elämä viihdemaailmassa on seurattu vuosikymmenten ajan. Playboyt, Baywatchit,  siiderit, oikeusriidat vankilaan tuomitun Peter Nygårdin kanssa, tv-dokumenttisarja, kehuttu omaelämäkerta… 

Harva tietää, että helsinkiläissyntyisen Lindan ja hänen perheensä unelmien lomakoti sijaitsee Espanjan Aurinkorannikolla, Esteponan vieressä sijaitsevan Casaresin kylän upeissa maisemissa. Linda on naimisissa ruotsalaisen rikosjuristin Martin Cullbergin, 50, kanssa ja perheeseen kuuluu kaksi tytärtä Cecilia, 11, ja Olivia, 15. 

He ostivat yli 230-neliöisen espanjalaishuvilan vuoristoisen luonnon keskeltä kesällä 2021. Villalta aukeavat upeat näköalat Välimerelle, Gibraltarille ja Afrikan rannikolle saakka. 

– Muistan, kuinka kiersimme kevään ajan eri paikkoja, kunnes rakastuimme ensisilmäyksellä tähän huvilaan. Vaikka tiesimme sen vaativan nykyaikaistamista ja remonttia, miljöö ja sijainti ja tunnelma hurmasivat meidät, Linda kuvailee. 

”Mieheni ei voi sietää pimeää Ruotsin talvea”Linda Lampenius

- Mainos -

– Martin ei voi sietää kylmää eikä pimeää. Hän halusi pois Ruotsista talvella. Meidän piti alun perin ostaa talo USA:n Teksasista, mutta Austin olisi ollut liian kaukana kaikesta. Sitten Martin keksi, että Espanjahan on loistovalinta: hän puhuu sujuvasti kieltäkin, koska opiskeli lakia Madridissa.  

Linda nauraa, että tapansa mukaisesti tunnollinen Martin googletti kuukausia eri asuinvaihtoehtoja, kunnes sopiva ehdokas löytyi. Sitten asiat etenivätkin nopeasti. 

Linda ja Martin rakastuivat vuonna 2006 ja menivät naimisiin Ruotsin Lapissa 2008.

Linda kuvasi musikkivideon Mijas Pueblossa 

Linda myöntää, että Espanja ei ole hänelle ollut mikään erityisen tuttu maa. Hän muistelee pikkutyttönä kyllä lomailleensa maassa vanhempiensa kanssa 1970-luvulla. 

– Torremolinos, Kanaria, Mallorca… kaikki ne perinteiset turistikohteet tuli nähtyä, muusikkokaunotar hymyilee. 

– Erityinen muisto Espanjaan kuitenkin liittyy, kun levytin isolle EMI-levy-yhtiölle vuonna 1999. Silloin yhtiö lennätti minut ja tiimin Aurinkorannikolle kuvaamaan musiikkivideota Ave Maria -kappaleeseen. 

”Järkytyin Francon rantatalossa”Linda Lampenius muistelee

Linda muistaa, kuinka videota kuvattiin Mijas Pueblon kujilla. Linda asteli kauniin kylän kaduilla ja lopulta hänet vietiin myös autioon rantataloon, missä kuvauksia jatkettiin. 

– Myöhemmin selvisi, että se oli yksi diktaattori Francon kiinteistöistä. Olin vähän järkyttynyt, ettei minulta ollut etukäteen kysytty, haluanko esiintyä siellä.  

- Mainos -

KATSO Linda Lampeniuksen Aurinkorannikolla kuvattu Ave Maria -musiikkivideo:

Noihin aikoihn Linda kävi myös Madridissa ja Barcelonassa mainostamassa ympäri maailmaa julkaistua klassista EMI-menestysalbumiaan.  

– Espanjalaisissa talkshow-ohjelmissa oli melkoisen seksististä meininkiä. Seisoin siellä objektinomaisesti viuluni kanssa eikä yhteistä kieltä ollut. 

Lindan perheen huvilalta avautuu upea maisema Välimerelle ja ympäröivään luontoon. Villa sijaitsee Espanjan Aurinkorannikolla Casaresin viehättävän kylän luontomiljöössä. Kuva: Lindan albumi.

Remontin ”mielettömän hieno lopputulos

Linda, Martin, lapset ja perheen Diesel-koira ennättivät nauttia Aurinkorannikon-huvilastaan parin vuoden ajan. Martin ajoi usein alas koirarannalle, Linda nautti mieltä ylentävistä maisemista harjoitellessaan viulunsa kanssa ja lapset pulikoivat villan uima-altaassa. 

Huvila sijaitsee alueella, missä kiinteistöt ovat suojeltuja. Niiden ulkomuotoon ei saa kajota eikä lisärakennuksia tehdä. Uima-allaskin piti remontoida täsmälleen samaan paikkaan. 

– Remontti alkoi puolitoista vuotta sitten ja valmistuu nyt kesäkuun puolivälissä. Se maksoi satojatuhansia euroja, mutta kyllä kannatti. Moderni lopputulos on niin mielettömän hieno ja makea, ettei mitään rajaa! 

”Aioimme muuttaa pikku hiljaa Aurinkorannikolle kokonaan”Linda Lampenius paljastaa

Linda sanoo, että kaikki laitettiin sisällä sekä pihalla uusiksi. Pinnat, ikkunat, huoneet. 

- Mainos -

– Suuressa keittiössä on nyt pohjoismaista kartanofiilistä, olohuoneen katto kohotettiin kuuteen metriin, päämakuuhuone on isompi kuin meidän Ruotsin-kotimme olohuone, kaikkialla on lattialämmitys, monet ikkunat vaihdettiin teollisuustyylisiin koko seinän mittaisiin laseihin, yhdellä seinällä on jättikokoinen tv ja takka kuin sisustuslehdissä… 

– Valitsimme kaikki materiaalit ja suunnittelimme yksityiskohdat sen mukaan, että talosta tulee unelmakotimme. Emme siksi, että myisimme sen. Suunnittelimme pikkuhiljaa muuttavamme Aurinkorannikolle ihan kokonaan. 

Sitten elämä astui peliin. 

Linda Lampenius on nauttinut viulunsoiton harjoittelusta Espanjan-huvilansa rauhassa. Kuva: Lindan albumi.

Poliisiksi opiskelevalla miehellä nollatulot 

Lindan aviomies Martin on tunnettu rikosjuristi Ruotsissa. Hän on pitkään puolustanut rikollisia, mutta on haaveillut elämänmuutoksesta ja hypystä toiselle puolelle lakia. Viime tammikuussa Martin vihdoin pääsi toteuttaman unelmansa ja aloitti opiskelun poliisikoulussa. 

– Koulu kestää 2,5 vuotta, minkä ajan Martinilla on käytännössä nollatulot eikä hän saa edes opintotukea. Se tarkoittaa aikamoista muutosta perheemme talouteen. 

”Vietämme ihanan kesän ja syksyllä huvila menee myyntiin”Linda ja Martin suunnittelevat

Miehen urahaave tarkoittaa myös sitä, että perhe joutuu luopumaan Espanjan-unelmakodistaan. 

– Olemme puhuneet ja päättäneet, että laitamme huvilan myyntiin. Emme pysty ylläpitämän sitä – jollei kuin ihmeen kaupalla löytyisi maksukykyisiä vuokralaisia niille ajoille, kun emme ole villalla itse, Linda miettii. 

– Nyt suunnitelma on se, että ajamme autolla Euroopan läpi Aurinkorannikolle kesäkuussa, vietämme ihanan kesän ja syksyllä huvila menee myyntiin. 

Linda sanoo, että tietysti talosta luopuminen harmittaa. On kuitenkin mahdollista, että he ostavat myöhemmin pienemmän kakkoskodin Aurinkorannikolta. 

– Olen tottunut olemaan tien päällä. Koko elämäni on ollut esiintymistä ja matkustelua. Espanjastakin käyn kesällä välillä keikoilla Suomessa, muun muassa Ahvenanmaalla Anders Wiklöfin syntymäpäivillä soittamassa perinteiseen tapaan. Elokuussa esiinnyn Mikkelin musiikkijuhlilla. 

KATSO videolta Linda ”Ariana” Lampeniuksen esiintyminen Baywatch-tv-sarjassa 1999:

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *