Lukuaika: Liikenne on vaarallista naisille Espanjassa ja Italiassa

Liikenne on vaarallista naisille Espanjassa ja Italiassa

Monien mielestä autoileminen Euroopassa on vaarallista ja hankalaa. Erityisesti meitä naisautoilijoita on varoitettu liikenteestä täällä Espanjassa ja Italiassa.

No molemmissa maissa olen itsekseni ajanut kymmeniä tuhansia kilometrejä. Minun on todettava, että näissä molemmissa maissa autoileminen, vallankin naisena, on paljon helpompaa ja jopa miellyttävämpää kuin ihanassa kotosuomessa.

Ai miksikö? No aloitetaanpa ja lopetetaanpa käsitteeseen kohteliaisuus. Kun Suomessa olet tulossa liittymästä tai risteyksestä tielle, omasta paikasta liikennevirrassa pidetään kynsin ja hampain kiinni. Ei auta, vaikka kuinka runttaisi kaasupolkimen konehuoneen puolelle, tilaa ei anneta mistään hinnasta, vallankin naisille, mokomille tientukoille. Tämä on minun paikkani ja minulla on oikeus olla tässä.

Ja sitten sen toisen kerran se kohteliaisuus. Minulla ei ole tapana olla tien tukkona, mutta ei minulla ole tarvetta kaahatakaan. Arvatkaapa mitä tapahtuu, kun päätän pyyhkäistä pikku Bemarillani jonkun arvon herran ohi? Hyvin usein Suomessa hänen käytöksestään häviää se arvokkuus sillä silmänräpäyksellä. Akka s….na, nyt teit viimeisen temppus! Kyllä minä sinulle näytän!

- Mainos -

Liikenteessä Espanjassa ja Italiassa en ole kertaakaan kohdannut tuollaista käytöstä. Ehkäpä tähän vaikuttaa se, että Espanjassa ja Italiassa ratista ei puristeta kiinni rystyset valkoisina. Ja ehkäpä siksi, että silloin ei liikenteestä tulisikaan yhtään mitään.

Toki onneksi Suomessakin on tuohon edellä kuvattuun poikkeuksia.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Sari Savolainen
Kirjoittaja on Sofia-opiston toiminnanjohtaja.
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...