Lenssua pukkaa

Syksy tuo mukanaan muutakin kuin keltaiset lehdet. Flunssakausi käynnistyy yleensä vasta marraskuulla, jostain syystä tänä syksynä ainakin Suomessa köhää, kurkkukipua, kuumeilua ja muita flunssan oireita on jo nyt runsaasti liikkeellä.

Konkreettisia esimerkkejä flunssaepidemiasta on saatu, kun Olli Rehn joutui siirtämään puhetilaisuutensa keskiviikosta sunnuntaiksi. Poliitikolle ääni on tärkeä työkalu, puheiden pitäminen äänihuulet ruvella on vaikeaa puuhaa. Vielä tärkeämpi työkalu ääni on laulajalle. Meiju Suvas joutui lääkärinmääräyksestä jäämään kotiin lepäämään, hänen kurkustaan ei kuulunut kuin pientä pihinää. Ensi viikon keikat Fuengirolassa jäävät nyt siis tekemättä.

Kun puhutaan flunssasta, korona tulee väkisin mieleen. Onneksi tuo pirulainen on jo pääosin selätetty, toki saman virus-perheen pöpöjä edelleen liikkuu ja riskiryhmäläisten on syytä olla tarkkana. Koronaa ei kuitenkaan enää pidetä yleisvaarallisena tautina, vaan se vertautuu jo tavalliseen influenssaan.

- Mainos -

Influenssarokotteita otetaan juuri tähän aikaan vuodesta runsaasti. Perinteinen lääketiede suosittelee rokotteen ottamista ainakin kaikille riskiryhmiin kuuluville. Rokotteista yleensä on paljon erilaisia mielipiteitä, monilla liikojen rokotteiden ottamista vastustavilla on ihan järkiperusteita kantaansa. Rokoteasia on myös yksi niistä asioista, jotka yhdistetään monenmoisiin salaliittoteorioihin. Sellaiset kuviot kannattaa jättää huomiotta, niihin liittyy ihan muita tarkoitusperiä.

Pääkirjoitus

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...