Fuengirola.fi uutisoi aiemmin joulukuussa, kuinka yksi Espanjan kuuluisimmasta kokeista, madridilainen Dabix Muñoz palaa Espanjan Aurinkorannikolle ja Málagan kaupunkiin kuuluisan ruokarekkansa kanssa.
Kolme kertaa maailman parhaaksi keittiömestariksi valittu Muñoz on huippukokki, jonka takeaway-brändi on nimeltään GoXO.
Málagan El Corte Inglés -tavaratalon ulkopuolelle pysäköity ruokarekka kantaa nimeä ”Muñozin kanat” eli Pollos Muñoz. Se tarjoaa gourmet-kanaherkkuja tammikuun 5. päivään asti ja on avoinna joka päivä klo 13-23.
Lue myös: Maailman paras kokki tuo ruokarekkansa Málagaan jouluksi
”Tule ajoissa paikalle”
Fuengirolassa asuva suomalainen Leena, 65, teki makumatkan Málagaan viime lauantaina. Ruokarekka on ollut valtavan suosittu, ja jono on enemmän sääntö kuin poikkeus.
Leena vinkkaakin, että paikalle kannattaa mennä jo ennen avaamista eli kello yhtä, mikäli haluaa välttää ylenmääräisen jonossa seisomisen. Espanjalaiseen tapaan jonoa kertyy helposti eikä kenelläkään ole varsinaisesti kiirettä minnekään.
– Miljöö on kiva ja sitä on koristeltu heinäpaaleilla ja muulla maalaisrekvisiitalla, Leena kehuu.
Aurinkorannikon lämpimässä ja aurinkoisessa joulukuun säässä pieni jonotuskaan ei tuntunut tuskaiselta. Etenkin, kun odotettavissa oli mielenkiintoinen, laajalti etukäteen ylistetty makuelämys.
”Ennen kokematon makuyhdistelmä”
Dabiz Muñoz on kertonut, että ruokarekka tarjoaa herkullista, erityismenetelmällä valmistettua kanaa.
– Tuote perustuu 100-prosenttisesti paistettuun kanaan erityisellä tavalla, jonka olemme tehneet GoXO:ssa painekeittimellä. Sen avulla saamme hyperrapean kuoren ulkopuolelle ja erittäin mehukkaan lihan sisään, huippukokki kuvaili.
Ruokarekassa on vain neljä suolaista annosta.
Pekonilla ja tulisella majoneesilla ryyditetty runsastäytteinen kanavohveli maksaa 17,50 euroa, kanahampurilainen 16,50 euroa ja kanansiivet tryffeliemulsiolla 12 euroa.
Lisukkeina tarjolla on grillattuja perunoita erilaisilla herkkukastikkeilla.
Pitikö keittiömestarin ennakkokehu paikkansa?
Leena nyökkää. Hän söi ystävättärensä kanssa kanavohvelin sekä kanahampurilaisen.
– Molemmat olivat todella rapeita, ja pinnan alla oli mehukkaista mehukkain kana, Leena ylistää.
– Vohveli on makea, joka suolaisen kanan ja pekonin kanssa loi uskomattoman ja ennen kokemattoman makuyhdistelmän. Todella yllättävä, herkullinen maku.
”Gourmet-mättöä: 10/10”
Leena vakuuttaa, että annoksista ei todellakaan jää nälkä.
– Annokset ovat kerrassaan kunnon kokoisia, jopa valtavan muhkeita näin naisihmisen kannalta. Jälkiruokaa ei jaksanut edes ajatella, hän nauraa.
Jälkiruokavaihtoehtoja on kaksi: Pedroche-juustokakku tai nestemäinen suklaakakku, molemmat 11 euroa kappale.
– Kannattaa tilata erilaiset annokset ja jakaa, veitsen ja haarukan saa kojusta. Paikan päällä on pöytiä, missä on ihan mukava syödä tai sitten voi ottaa take away -kassissa mukaan.
Leena summaa ruokakokemuksen yhdeksi mielenkiintoisimmaksi Espanjan Aurinkorannikolla.
– Gourmet-mättöä hyvällä hinta-laatusuhteella. Ehdottomasti 10/10!