Laula kanssain

 

Maailmassa on yksi asia, joka avaa kaikkein ujoimmat ja sukeutuneimmatkin suomalaiset ja sehän on tietysti – karaoke!

Osasikohan karaoken Japanista Suomeen luotsannut Kalervo Kummolan johtama TV-yhtiö Vip Vision 1990 -luvulla edes aavistaa, että toi maahan jotain, joka meni suoraan syvälle suomalaiseen sieluun. Japanissa tuo musiikillinen ihmekonsepti oli tuolloin jo villitys – ja japanilainen kansa on monella tapaa samankaltainen kuin suomalaiset. Tykkääväthän he meidän muumeistammekin.

Se on jännä ilmiö, miten meillä usein pienimmissäkin asioissa mietitään, mitä naapuritkin sanovat – mutta karaokessa tällaiset kysymykset eivät ole relevantteja, eikä sillä laulutaidolla tunnu aina olevan niinkään merkitystä, vaan laulamisen ilolla. Ja se on hieno juttu se!

- Mainos -

Ei tarvitse olla Eino Grön tulkitakseen Satumaan tai Paula Koivuniemi voidakseen laulaa Aikuisen naisen, mutta nämäkin karaoken kestosuosikit on tulkittu vuosien myötä useita tuhansia kertoja. Suomalaiset suorastaan kilpailevat päästäkseen kiinni mikrofoniin. Ja yleisö kannustaa! On se yksi ja sama henki. Karaoke yhdistää eri ikäluokat ja sukupolvet. Siellä suloisessa sovussa mennään genrestä toiseen, vaarin ikivihreistä lapsenlapsen rokkaavampiin säveliin.

Näissä mietteissä nyt, varsinkin kun asia on ajankohtainen siinä mielessä, että Helsinki Bar Fuengirola avasi ovensa lokakuun puolivälissä ja 2.11. alkaen aina torstaisin siellä etsitään uutta Costan Tähteä. Radio Finlandian ominaisuudessa olen itsekin mukana koko kauden aina ensi vuoden maaliskuun 21. päivään saakka, jolloin saamme tietää, kenestä tulee seuraava Costan Tähti.

En aio laulaa, vaikka vähän kutkuttaisi tietää, miten tuo Olen suomalainen taittuisi minun tulkitsemanani. Tervetuloa kisoja seuraamaan ja vielä lopuksi toistan: en aio laulaa.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Raija Kurkola, Radio Finlandia
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...