Lukuaika: Lähiliikenteeseen kaivataan lisää junavuoroja

Lähiliikenteeseen kaivataan lisää junavuoroja

Kesällä ja muina turistiaikoina junien haluttaisiin kulkevan tiheämmin ja myöhempään illalla.

Málagan ja Fuengirolan välinen lähijunaliikenne on keskeinen tekijä Aurinkorannikon hyvien kulkuyhteyksien kannalta. Sitä käyttävät lukuisat paikalliset esimerkiksi työmatkoihin ja sen lisäksi, varsinkin kesän kuumimman sesongin aikana, se kuljettaa turisteja kaupungista toiseen.

Fuengirolan pormestari Ana Mula on nyt nostanut esiin tarpeen junavuorojen lisäämisestä turistihuippujen aikoihin. Normaalilla aikataululla liikennöitäessä junat kulkevat 20 minuutin välein. Mula ehdottaa, että kesällä ja muina erityisinäö turistihuippuina tuo aika pitäisi puolittaa.

Lisäksi pormestarin kanta on että junien pitäisi kulkea kesäviikonloppuina, juhlapyhinä ja massatapahtumien aikana myöhempään, kello aamukolmeen asti.

- Mainos -

Perusteluissaan Ana Mula vetoaa mm. hallinnon asettamiin tavoitteisiin entistä ympäristöystävällisemmän liikenteen tukemisesta.

Málagan ja Fuengirolan välinen junalinja kuljettaa vuosittain noin 11,5 miljoonaa matkustajaa. Se on yksi taloudellisesti kannattavimmista junalinjoista koko Espanjassa.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä on paras kesälomakuukausi?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...