Äärimmäinen kuivuus jatkuu

Äärimmäinen kuivuus jatkuu Andalusiassa. Ensi viikolla Andalusian parlamentti äänestää erityisestä säädöksestä, jonka avulla yritetään helpottaa kuivuuden aiheuttamia ongelmia.

Säädöksestä äänestetään 25. huhtikuuta. Se sisältää esimerkiksi tukipaketin, jonka tarkoitus on mm. taata vedenjakelu kotitalouksiin. Ohjelmaan myönnetään 162 miljoonaa euroa.

Kuivuudesta kärsii koko Espanja, erityisen pahasti Andalusia ja Katalonia. Andalusian tekoaltaissa on vettä alle 30% niiden tilavuudesta. Tilannetta kuvataan dramaattiseksi. Andalusiassa on satanut viimeisen vuorokauden aikana, erityisesti Cádizissa ja Malagan länsipuolella, mutta määrät ovat olleet pieniä.

Andalusian autonomian presidentti Juanma Moreno vakuuttaa, että kotitalouksien vedenjakeluun on vettä puoleksitoista vuodeksi. Äärimmäinen kuivuus tuhoaa myös työpaikkoja. Andalusiassa niitä katoaa arvioiden mukaan 35 000.

- Mainos -

Malagan alueella ollaan huolissaan ensi kesän turistikaudesta. Autonomisen alueen  matkailuvaltuutettu Arturo Bernel vakuttaa, että Aurinkorannikolla riittää vettä ensi kesäksi.

 

Lähteet: Opinión de Málaga/Málaga Hoy/ABC

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä on paras kesälomakuukausi?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...