Lukuaika: Lähes joka neljäs malagalainen on työtön

Lähes joka neljäs malagalainen on työtön

 

Espanjan neljännesvuosittain julkistettavat työttömyystilastot heinä-syyskuun ajalta osoittavat, että pandemian aiheuttama talouden lasku alkaa toden teolla näkyä.

Koko Espanjassa oli syyskuun lopussa työttömänä 3.722.900 henkilöä. Luku on puoli miljoonaa suurempi kuin vuosi sitten. Heinä-syyskuussa työttömien määrä kasvoi 355.000. Ja tähän lukuun eivät sisälly ne noin 700.000 ihmistä, jotka ovat pandemian aiheuttamalla ns. ERTE-lomautuksella.

Syyskuun lopussa työttömyysaste koko Espanjassa oli 16,26%. Luvun oletetaan kasvavan uusien koronarajoitusten myötä.

- Mainos -

Málagassa vielä synkempää

Jos on työttömyysaste noussut korkeaksi koko Espanjan mittakaavassa, ovat luvut Aurinkorannikolla ja lähiympäristössä vielä synkemmät. Málagan provinssissa oli syyskuun lopussa 29.900 työtöntä enemmän kuin heinäkuun alussa. Tämä siitä huolimatta, että tähän vuosineljännekseen osuu alueen kannalta suuresti työllistävä turistikausi.

Syyskuun lopussa Málagan provinssissa oli työttömänä kaikkiaan 180.000 ihmistä. Luku on korkein sitten vuoden 2017. Provinssin työttömyysprosentti syyskuun lopussa oli peräti 22,6.

Päättyneellä kesäkaudella työssä käyviä oli 31.000 vähemmän kuin viime vuonna.

Luvut perustuvat Encuesta de Población Activa (EPA) tutkimukseen, jonka Espanjan tilastokeskus julkistaa kolmen kuukauden välein. EPAa pidetään yleisesti tarkimpana tilastona Espanjan työllisyystilanteen seuraamisessa ja sitä käyttää myös EU vertaillessaan jäsenmaiden työllisyystilanteita.

Lähde: Sur

Lue myös: Työttömyys puristaa Aurinkorannikkoa

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...