Uutiset

Työttömyys puristaa Aurinkorannikkoa

Fuengirolassa oli syyskuun lopussa yli 8.300 työtöntä työnhakijaa. Se on 23,70% työvoimasta ja yli 10% koko asukasluvusta.

Koko Málagan provinssin pahimmat työttömyysalueet löytyvät Aurinkorannikolta.

 

Julkaisimme maanantaina 2.11. Espanjan ja Málagan provinssin työttömyystilannetta käsittelevän artikkelin. Tuon jutun voit lukea täältä.

Tällä kertaa paneudumme paikallisempiin tilastoihin.

Espanjan tilastokeskus julkistaa kolmen kuukauden välein Encuesta de Población Activa (EPA) tutkimuksen maan työllisyystilanteesta. Tilastokeskuksen työttömyystilastoja ei kuitenkaan ole julkistettu kaupunkikohtaisina tilastoina. Sen sijaan esimerkiksi datosmacro.com -sivusto listaa luvut myös kaupungeittain. Mainittakoon, että lukujen kirjaamisessa on pieniä eroavaisuuksia, joten datosmacron ja tilastokeskuksen luvuissa on pientä keskinäistä eroavaisuutta, mutta vain pientä.

Jos huomioidaan vain yli 40.000 asukkaan kaupungit, koko Málagan provinssin heikoin työllisyystilanne on itse Málaga capitalissa, missä työttömyysprosentti syyskuun lopussa oli 25,71. Seuraavaksi korkeimmat työttömyysprosentit löytyvät Torremolinosista (24,69), Fuengirolasta (23,70), Mijasista (23,54) ja Benalmádenasta (23,13).

Kaikissa yllä mainituissa kaupungeissa työttömyysluku oli tasan vuosi sitten noin viisi prosenttiyksikköä pienempi.On siis helppo nähdä, että pandemian aiheuttama isku turismiin osuu kipeästi Aurinkorannikon turismista eläviin kaupunkeihin.

Yli 40.000 asukkaan kaupungeista Málagan provinssin paras – tai pitäisi ehkä sanoa vähiten huono – tilanne on Rincón de la Victoriassa, missä 19,97% työväestä oli syyskuun lopussa työttömänä. Seuraavat listalla ovat Antequera (21,04%), Marbella (21,33%), Vélez-Málaga (21,61%) ja Estepona (21,65%).

Lähde: datosmacro.com

Lue myös: Lähes joka neljäs malagalainen on työtön

Mitä pidit jutusta?
+1
37
+1
2
+1
2
+1
7
+1
95
+1
4

Kolumnit

Suvi Kauranen

Kalsaripäivä

Aiheutin taannoin jälkikasvulleni häpeän hetkiä tunnustamalla julkisesti, televisoidussa haastattelussa, että sunnuntait...
Kimmo Sahlman

Annus horribilis

Tästä vuodenvaihteesta voisi sanoa, että ojasta allikkoon. Luottavin mielin hyvästeltiin vanha...

Viikon kysymys

Jos kunnallisvaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa