Lääkäriin

Yleinen utelu Aurinkorannikolla käymättömien suusta on, miten siellä pärjää jos sairastuu. Aika tietämättömiä ihmiset ovat tässä asiassa, ainakin meikäläiselle tämän sorttinen kysely mene top vitoseen.

Ykkösenä on tietysti ” kui kylmä siäl talvel o?” Toiseksi kysellään hintoja asunnoista ja ruoasta.

Mahdollisesta sairastumisesta huolestuneille on helppo vastata, että hienosti pelaa terveydenhuolto. Yksityisen kautta tai kunnallisella puolella, johon vaaditaan eurooppalainen sairasvakuutuskortti, jolloin lompakosta ei tarvitse kaivaa kuin se kotimaasta hommattu kortti.

Jos on matkavakuutus, silloin saa myös yksityisiltä terveysasemilta hyvää palvelua ja tutkimukset viimeisen päälle, samana päivänä.

- Mainos -

Ikimuistoinen tilanne sattui kun diabetesta sairastavalta kaveriltani vietiin lääkelaukku, jossa oli sairauden hoitoon tarvittavat aineet ja ruisku. Näin kaverin aataminomenan tekevän hissi liikkeen ja ymmärsin tilanteen vakavuuden.

Sanoin, ei hätää. Mennään Fugen keskustaan lääkäriasemalle, jossa tulikin portailla vastaa sisar hento valkoinen. Yritin sönkätä Espanja/Suomi/Englanti/Rauma kielellä ongelmamme, johon hoitaja vastasi, itse asiassa olen suomalainen, mitä tarvitsette?

Tarpeemme oli resepti varastetuille aineille. Hoitaja kertoi juuri olevansa menossa lääkärin luokse ja sanoi, odottakaa hetki. Odotimme viitisen minuuttia ja hymyilevä sisar ojensi reseptin kaverini kouraan. Mitä olemme velkaa, ehdin tuskin kysyä, kun hän lausui, ei mitään, hyvää loman jatkoa.

Hyvää jatkoa olen saanut erilaisten kropan ongelmien hoitamisessa Espanjassa.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Vesa Uusi-Kilponen
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...