Espanjan Aurinkorannikon gastronomia sai jälleen suitsutusta arvostetussa Michelin-gaalassa.
Tiistaina Murciassa järjestetyssä tilaisuudessa julkistettiin Espanjan Michelin-opas 2025 ja sen uudet tähdet. Listalla on kuusi Aurinkorannikon ravintolaa – yksi Fuengirolassa ja Rondassa ja neljä Marbellassa – jotka uusivat tähtensä jälleen kerran.
Maakunta juhlii myös uuden tähden saamista: Málagan keskustassa sijaitseva Blossom-ravintola nousi gastronomian tähtitaivaalle. Argentiinalaisen Emiliano Schobertin johtama ravintola sai ensimmäisen Michelin-tähtensä.
Lue myös: Tässä ovat Andalusian kaikki 21 Michelin-ravintolaa – Marbella on Aurinkorannikon ykkösalue
Marbellan kuuluisa Skina-ravintola oli jälleen ehdolla kolmannen Michelin-tähden arvoiseksi, mutta se jäi lopulta ilman. Skina säilyttää kuitenkin edelleen kaksi tähteään, ja jakaa tämän kunnian Rondassa sijaitsevan Bardalin kanssa.
Fuengirolan Sollo sekä Marbellan Nintai, Back ja Messina puolestaan pitävät kukin kiinni omasta tähdestään.
Andalusiaan Michelin-tähtiä tuli kaikkiaan 34. Koko Espanjassa Michelin-tähdellä palkittuja ravintoloita on 291.
Lue myös: Michelin-tason ateria vain 35 euroa – tämä pikkukylän palkittu ravintola yllättää
Michelin-tähdet annetaan ravintolassa tarjottavan ruuan perusteella. Ravintolan ulkonäkö tai vaikkapa tarjoilijan käytös eivät siis vaikuta arvosteluun. Voidaan silti sanoa, että Michelin-tähdet ovat nykyään tae hyvästä ravintolasta, laadukkaista raaka-aineista sekä varmasti mieleenpainuvasta kokemuksesta.
Michelin-tähdet ovat ranskalaisen Michelinin vuosittain julkaiseman hotelli- ja ravintolaoppaan, Guide Michelinin käyttämä luokitus maailman parhaille ravintoloille ja niiden keittiömestareille. Guide Michelin aloitti ravintoloiden tähtiluokituksen 1930-luvulla.