tiistai, helmi 20, 2024

Kuudes aalto näyttää saavuttaneen huippunsa

Joulukuu ja tammikuun alku ovat olleet vahvasti koronatartuntojen kasvun värittämiä. Joulun ja uudenvuoden pyhien, matkustelun ja sukutapaamisten pelättiin pahentavan tilannetta huomattavasti. Näin ei kuitenkaan näytä tapahtuneen.

Vaikka erittäin herkästi tarttuva omikron variantti jatkaa kiertämistä kansan keskuudessa, sekä uusien tartuntojen päivittäinen määrä että kahden viikon ilmaantuvuusluku näyttävät lähteneen laskuun.

14 vuorokauden ilmaantuvuusluku Andalusiassa on nyt (torstaina 13.1.) laskenut kolmatta päivää peräkkäin, asetuen nyt 1.489:ään. Ylimmillään lukema kävi viime viikon keskiviikkona 5.1., jolloin luku oli 1.873. laskua on siis 384 pykälää, mikä on yli 20 prosentin lasku.

- Mainos -

Muun muassa hyvästä rokotekattavuudesta ja omikron variantin aiheuttamista, ilmeisesti lievemmistä oireista johtuen monet asiantuntijat ja viranomaiset ovat viime aikoina olleet sitä mieltä, että koronatilanteen seuraamisessa kannattaisi tartuntalukujen sijaan kiinnittää huomio sairaaloiden kantokykyyn.

Andalusiassa sairaaloiden kantokyky on toistaiseksi edelleen melko hyvä, vaikka sairaalahoitoa vaatia tartuntoja tulee edelleen tasaisesti. Mahdollinen tartuntatapausten väheneminen näkyy luonnollisesti viiveellä sairaaloiden tilastoissa.

Torstaina päivitetyssä tilastossa Andalusiassa oli yhteensä 1731 koronapotilasta sairaalahoidossa. Heistä tehohoidossa oli 226. Andalusian provinsseista tilanne on vaikein Málagan provinssissa. Täällä sairaalahoidossa on 393 koronapotilasta, joista 54 tehohoidossa. Málagan tehohoitopaikkojen täyttöaste on 17,1%

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Miten Suomelle käy Euroviisuissa?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...