maanantai, helmi 26, 2024

Kuolleita lakeja

Espanjassa on voimassa laki, jonka mukaan yli 12 vuotiaiden ihmisten täytyy pitää hengityssuojainta käytännössä kaikkialla. Myös kadulla. Andalusiassa on lisäksi voimassa määräys tarkistaa koronapassit kaikilta asiakkailta, jotka tulevat esimerkiksi ravintolatiloihin.

Ihan hirmuisen tarkkaan näitä sääntöjä ja lakeja ei tunnuta kontrolloitavan. Kaduilla jopa ruuhka-aikaan tulee vastaan runsaasti maskittomia ihmisiä. Samoilla kaduilla liikkuu myös poliiseja, eikä maskittomuuteen juurikaan puututa. Kyse tuntuu olevan enemmän suosituksesta kuin määräyksestä.

Sama pätee ravintoloiden passintarkastuksiin. Jotkin ravintolat tunnollisesti skannaavat qr-koodit ja henkilöllisyystodistukset, jotkut vilkaisevat passin suuntaan, moni ei edes kysy onko asiakkaalla sellaista.

- Mainos -

Espanjan pääministerikin on jo ilmoittanut, että koronaan pitäisi alkaa suhtautumaan kuin tavalliseen influenssaan. Tuollainen lausunto ei tietenkään motivoi poliisia eikä yrittäjiä erityisen tarkkaan maski- ja passikontrollointiin.

Eiköhän maailma asetu pian sellaiseksi, että saamme hengittää vapaasti, eikä pizzalle mennessä tarvitse esittää sen kummempia dokumentteja. Korona näyttää joka tapauksessa läpäisevän koko kansan ja sitten se poistuu historian kirjoihin.

Pääkirjoitus

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Milloin viimeksi olet hiihtänyt?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...